Halvformella frisyrer

 

Halv upp och halva ner

För haklängds hår eller längre, gör en halv-upp och halv-down frisyr för ditt semialformala tillfälle. Med den här frisyren väljer du att dra hela framsidan av ditt hår upp och säkra med ett klipp, bobby-stift eller ett gummiband. Låt resten av håret hänga i ryggen eller fläta det eller vrida det i en bulle, säkra det med bobby pinnar. Curl resten av ditt hår eller räta ut det för ett mer polerat utseende.

För en annan ta på det här utseendet, dela ditt hår till ena sidan. Täta håret på kronan med en fin tandkam. Samla de främre delarna av ditt hår och säkra på baksidan med en bobby pin, klämma eller gummiband. Experimentera med olika huvudband eller hårpärlor i ditt hår. Curl håret som hänger ner eller helt enkelt räta ut det.

Up-dos

Medan uppdos som en fransk twist är lite för mycket för en semi-formell händelse kan du fortfarande hålla håret ute av ditt ansikte på ett elegant sätt. Dra allt håret i en hästsvans, dra ut en liten del och fläta den. Vika flätan runt ditt gummiband och säkra med en bobby-stift. Ta det kvarvarande håret och krulla det med ett krulljärn.

För ett dämpat men elegant utseende, del håret åt sidan och samla håret i nacken på nacken. Vrid det i en bulle (eller fläta det och vrid det i en bulle) och säkra det med bobby-pinnar. Experimentera med olika huvudband eller hårpärlor på framsidan av ditt hår.

Bär det ner

Om du bär ditt hår ner är det fullt acceptabelt för en semi-formell händelse, även om du kanske vill stila den i stället för att lämna den hänger som om du inte gjorde någonting åt det. Använd ett krusjärn för kropp eller lägg till ett roligt klipp för att säkra ditt smäll. Prova olika huvudband som matchar din klänning eller placera en blomma bakom dina öron för extra känsla. Halvformella frisyrer används oftast till tillfällen som cocktailpartier, semiotformella danser och tillfällen som är snygga men inte helt svarta slipsar. Halvformella frisyrer kan vara desamma som formella frisyrer, men som regel är de vanligtvis lite mer avslappnade. Experimentera med olika stilar för att få ditt hår perfekt för din stora natt.