Hur man gör en naturlig avokado handkräm

 

1.

Kombinera 2 oz. bivax, 3/4 koppar söt mandelolja och 1/4 kopp avokadoolja i toppen av en dubbelpanna. Värm ingredienserna bara tills vaxet smälter, var försiktig så att det inte överhettas. Uppvärmning av blandningen utöver en temperatur som är bekväm att röra kan förstöra oljens naturliga läkningsmedel.

2.

Varm en kopp vatten i en separat kastrull och häll vattnet in i en mixer. Placera locket på mixern utan den centrala cirkulära delen och vrid blandaren på sin lägsta inställning.

3.

Häll den varma vax- och oljeblandningen långsamt i mixern. Squeeze oljan från fyra 400 IE E-vitamin kapslar i blandningen.

4. Lägg till 10 droppar essentiell olja till din handkräm medan mixern fortfarande arbetar. Tillåt bländaren att churn tills handkrämet har svalnat och förtjockats till en jämn kräm.

5.

Slå av bländaren och skölj försiktigt din färdiga avokado handkräm i små glasburkar med tätt passande lock. Låt grädden svalna helt innan det tätas. Spara din naturliga handkräm på en sval, mörk plats eller i kylskåpet.

Tips och varningar

  • Pellets är den enklaste formen av bivax för att göra hand krämer; Men du kan få samma resultat genom att raka tegelvax med ett vanligt ostgryn eller en skarp kniv.
  • Eftersom avokado och mandeloljor utstrålar lätta nötterna är muskiska eteriska oljor de bästa komplementen till din handkräm. Prova en eller en kombination av eteriska oljor av patchouli, cederträ, rökelse eller sandelträ.
  • Avokado är rik på naturliga friska oljor som gynnar din hud. Du kan göra en naturlig avokado handkräm som lämnar din hud glödande och smidig och ser yngre efter varje applikation.