Hur man gör en naturlig choklad handkräm

 

1.

Kombinera 2 uns bivax, 3/4 kopp kokosolja och 1/4 kopp rent kakaosmör i toppen av en dubbelpanna. Krama oljan från två 400 IE E-vitaminkapslar i blandningen som ett naturligt konserveringsmedel och antioxidant för din handkräm.

2.

Värm blandningen tills bivax smälter, var försiktig att inte överhettas, eftersom uppvärmning kan förstöra de naturliga helande elementen i dina oljor. Blandningen får aldrig bli så varm att du inte kan röra den.

3. Värm en kopp vatten i en separat kruka. Häll det varma vattnet i en mixer och placera locket på mixern. Ta bort det lilla cirkulära locket på bländarens lock och vrid det på den lägsta inställningen.

4.

Långsamt häll den varma oljan och vaxblandningen i mixern. Medan du fortfarande blandar, tillsätt 10 droppar choklad eterisk olja till blandningen. Fortsätt att blanda blandningen tills den är sval och tjocknar till en jämn grädde.

5.

Stäng av mixern och sked din färdiga chokladhandkräm i små burkar med täta passande lock. Låt grädden svalna noggrant före tätningen.

6.

Spara dina naturliga handkrämer på ett svalt och mörkt ställe för att förlänga hållbarheten. Om du bor i ett varmt klimat, behåll dina naturliga skönhetsprodukter i kylskåpet.

Tips och varningar

  • När man tillverkar naturliga bivaxprodukter är pellets mest bekväm; Du kan dock raka bivaxsten med en vanlig ostkvarn eller till och med en skarp kniv för samma effekt.
  • Chokladskinniga skönhetsprodukter är en chokladälskares dröm, men tyvärr kostar dessa lyxprodukter ofta en liten förmögenhet och är fulla av hårda kemikalier, onödiga färgämnen och konstgjorda parfymer. Du kan skämma bort dig själv genom att göra din egen handkräm med naturlig choklad.