Hur man gör en naturlig citrus handkräm

 

1.

Mät 2 oz. av bivax och 1 kopp extra jungfrulig eller kallpressad söt mandelolja i toppen av en dubbelpanna. Värm blandningen långsamt tills vaxet smälter, men överhett inte oljan, överflödiga temperaturer förstör läkningsmedel. Blandningen får aldrig bli för varm för att röra.

2.

Varm 1 kopp vatten i en separat kastrull. Häll vattnet i en bländare och täck med locket. Ta bort det lilla cirkulära locket i locket och vrid mixern till den lägsta inställningen.

3 .

Krama oljan från fyra 400 IE E-vitaminkapslar i blandningsblandaren. Vitamin E är en naturlig fuktighetskräm, en antioxidant som kommer att närma och skydda din hud och ett naturligt konserveringsmedel för din handkräm.

4. Häll den varma vax- och oljeblandningen i mixer långsamt som det blandar. Tillsätt 6 droppar apelsinblomma och 4 droppar vaniljolja. Orange blomma och vanilj gör en mjuk citrusblandning som upplyser sinnena och lugnar huden.

5.

Håll mixern churning tills din citrus handkräm kyler och förtorkar. Stäng av mixern och försiktigt sked din kräm i små glasburkar med täta passande lock. Se till att handkrämet har svalnat helt innan du tätar burkarna.

6.

Spara din naturliga citrushandkräm på ett mörkt och kallt ställe för att förlänga hållbarheten. Om du bor i ett varmt klimat kan det vara bäst att hålla din grädde i kylskåpet.

Fina naturliga handkrämer kan vara dyra, men du kan göra dina egna naturliga handkrämer hemma. Med ett grundläggande recept kan du experimentera för att skapa egna skräddarsydda krämer.