Hur man gör en naturlig oljeljus alternativ

 

1.

Placera 1 oz. av bivax i toppen av en dubbelpanna och värm långsamt tills det smälter. Ta inte bivax i mikrovågsugnen eller i en vanlig kastrull, eftersom den är brandfarlig vid exponering för direkt värme.

Ta bort smält vax från värme och pressa oljan från sex 400 IE vitamin E kapslar i vaxet. E-vitamin har antioxidantegenskaper som ger näring och skyddar huden, och fungerar som ett naturligt konserveringsmedel för att förlänga hållbarheten hos din petroleumjelly.

3. < / p>

Rör i 1/2 kopp extra jungfruolja eller kallpressad söt mandelolja. Stir ingredienserna ständigt när din petroleumgel alternativet kyler och förtorkar. Medan du fortfarande är lite varm, skaka geléblandningen i en mörk glasburk och Lämna unsealed att kyla helt.

4.

Håll din naturliga petroleumgel alternativ på en sval, mörk plats eller i ditt kylskåp. Använd det som du skulle använda kommersiell petroleumjelly.

Tips och varningar

  • Lägg till 5 till 10 droppar av din viktiga eteriska olja för en aromatisk touch till ditt naturliga petroleumgelalternativ.
  • Medan petroleumjelly är känd för sin breda mängd läkningskvaliteter, kan de som föredrar naturliga produkter vara blyg från denna fossila bränslebaserade gelé. Lyckligtvis kan du göra en naturlig oljeljus alternativ hemma.