Hur man gör hemlagad vattenbaserad parfym

 

1. Placera cheeseclothen över skålen så att den helt täcker skålens överdel, och kanterna på duken hänger över skålen.

2.

Grovhacka kronbladet i de färska snittblommorna som ger din parfym deras doft. Populära val är rosor, lilor och lavendel. Placera dina hackade blomblad på cheeseclothen.

3.

Häll 2 koppar rumstemperaturvatten över blombladet medan de sitter ovanpå cheeseclothen. Detta kommer att få ostklaven och kronblad att sjunka i skålen. Håll kanterna på cheesecloth på skålens utsida. Se till att det finns tillräckligt med vatten i skålen för att helt nedsänka kronbladet.

4.

Skruva locket på skålen, täta det tätt och låt det sitta över natten. < /p>

5.

Efter 24 timmar, bunta cheeseclothen med alla blommorna inuti den.
Ta bort den från skålen.

6.

Över en liten kruka, tryck försiktigt ut allt doftvatten som finns kvar i ostkanten. Häll försiktigt resten av vattnet från skålen i den lilla kruken.

7.

Vrid kakan på toppen och låt långsamt lata vattnet simma tills det mesta av det har avdunstat. Detta kommer att koncentrera doften av parfymvattnet. När det finns cirka 1 eller 2 teskedar kvar, stäng av värmen. Låt det svalna. Använd en liten tratt och häll försiktigt ditt koncentrerade blomvatten i en liten flaska.

8.

Märk din flaska parfymvatten med namnet på den blomma du använde och en utgång datum på en månad.

Tips och varningar

  • Gör en underbar gåva
  • Köp fina flaskor när du ser dem på garageförsäljning , rycka försäljningen eller byta möten. Håll hand om du gör mer parfym!
  • Varu blommor med dina vänner och grannar: en stor väska med sina fräscha blomblad för en flaska av din hemlagad parfym!
  • Örter och fruktträdträdblommor kan också användas för att göra dofter.
  • Att lägga till några droppar flytande glycerin (finns hos hälsokostaffärer) hjälper doften att vara längre
  • Om du har hårt vatten, Användning av destillerat vatten kommer att ge dig bättre resultat.
  • Förvaras oåtkomligt för barn och husdjur
  • Om du gör som present, var uppmärksam på allergier och känsligheter
  • Denna vattenbaserade parfym är lätt att göra och gör en härlig gåva. Små, fina flaskor finns i sparsam butiker, garageförsäljning och loppmarknader. De doftande blommorna kan komma från din trädgård eller köpas.