Hur man utformar ditt eget pärlhalsband

 

1.

Undersök de olika pärlor som finns tillgängliga för dig att välja de du ska använda när du utformar ditt eget pärlhalsband. Medan vissa pärlor är naturliga, är de mest prisvärda sötvattenspärlorna på marknaden färgade. Odlade sötvattenspärlor kommer i färger som sträcker sig från ren vit till midnattblå. Eftersom tekniken att odla pärlor har utvecklats till att omfatta såddpärlor med icke-traditionella oorganiska former, ser smyckets formgivare fler pärlor i fritt form, liksom pärlor och myntpärlor (platta pärlor i cirkulär, kvadratisk, triangulär eller annan former.). 2. Välj dina andra pärlor med praktiska skäl, med tanke på hur pärlor skiljer sig från sten, glas, trä, plast och andra pärlor. Som organiska ämnen som omfattas av en känslig nacre eller iriserande skikt, är pärlor utsatta för ljus, vatten och friktion. Sätta i närheten av grova stenar, blir pärlorna slitna över tiden. Knut pärlbandet mellan pärlorna och andra stenar för att lösa detta problem.

3.

Välj din pärlstav eller strängtråd i lika praktisk anda. Pärlor borras med mycket fina hål. Använd pärltråd, silke eller guld eller sterling silver tråd som är tillräckligt bra för att passa pärlorna 'borra hål, förutom borrhålen på dina andra pärlor. Se till att borrhålen är rätt storlek för pärlkabeln när du designar ditt pärlhalsband.

Upptäck kontrast när du utformar din pärlhalsbandets pärl. Pärlorna sticker ut när de är ihop med kontrasterande yttexturer, som de ädelstenspärlorna , sterling silverpärlor och jämn benpärlor. De känsliga pastellerna, neutralerna och juveltonerna av odlade sötvattenspärlor står i kontrast med glittrande facetterat tjeckiskt glas, Swarovsky-kristaller eller granat, ametist eller andra genomskinliga och halvtransparenta fasetterade halvpärlor. storlek och form är också effektiva: använd fröpärlor i stället för vanliga distanspärlor, eller sätt på ett litet graderat utbud av pärlpärlor som ett impromptu hängsmycke i mitten av din strand.

5.

Lägg ut pärlorna och andra pärlor på en varning ading board eller handduk för att se hur designen ser ut. Fäst en lås - och välj en lås som matchar designen i både storlek och stil - först efter att du är säker på att designen kommer att fungera i praktiken såväl som teoretiskt. Ibland ser utformningen av ditt pärlstavsskal framlagt brister.

Tips och varningar

  • Avgå från tradition när du designar ditt eget pärlhalsband. Glöm den formalitet som pärlor ska ge. Behandla pärlor som De vackra och mångsidiga organiska föremålen är de. Var konstnärliga, vara asymmetriska, vara chockerande, var funky.
  • Eftersom billiga sötvattenspärlor som odlas i Kina blev lätta att erhålla i början av 2000-talet har smyckedesigners undersökt designmöjligheter för pärlhalskedjor, armband och örhängen som avviker från den klassiska utformningen av likformiga strängar av pärlor knutna i siden. Genom att använda din kreativitet och hålla vissa tekniska detaljer i åtanke kan du designa ditt eget pärlhalsband som är formellt eller avslappet, elegant eller rustikt ... i själva verket lämplig för vilken stil du vill ha.
    PDF:c69