Om Japans Teen Fashion Style

 

Vad det handlar om

Japanska tonåringar är i ständig strävan efter 'Kawaii-värdiga' tråder. Kawaii är en term som betyder 'söt', men när det gäller mode tar ordet på sig flera olika Söt, groovy, styling, awesome är alla tillämpliga betydelser av Kawaii när man talar om kläder. För att bli seriöst som en tonårsmodista måste du klä dig i alla saker Kawaii, eller du slösar bort din tid. Denna besatthet för högklassiga kläder är där intresset börjar, vilket gör kläddesign och handlar en populär hobby för japanska tonåringar.

Trender

Retro prints, skalle och korsben, bågar och stora knappar är en del av cutesy, men tuff, genuin stil som så många av de yngre tjejerna i åldrarna 13-16 är ute efter. Det är en populär version av punkstilen, men feminiserad för att se mer attraktiva på optimala tjejer. Det finns också trenden med högkvalitativa geisha-inspirerade mönster. Det inkluderar kimonoärmade klänningar och toppar tillsammans med denimkjolar eller heta byxor, ihop med klackar Vanligtvis använder kvinnor i åldern 17 år upp den här stilen för ett mer sofistikerat och trendigt utseende.

Påverkan

Obsession med västerländsk kultur har drivit en fullskalig revolution på japanskt sätt. Amerikanska kändisar som är idoliserade i Japan imiteras av De som har den mest disponibla inkomsten: Japanska tonåringar. Några saker överstiger varje kultur, som obsessions med idoler och mode. I enlighet med östra traditionen lägger japanerna emellertid en hembyte med antingen kalligrafi eller grafik för att hylla deras regering och äldsta. Gwen Stefani är stolt över den japanska tonårskreativiteten och visar upp den genom att hjälpa till att driva sina fans mot modeframträdanden. År 2005 lanserade Gwen Stefani sin egen klädstreck Harajuku-stilen är helt inspirerad av Harajuku-tjejerna som går runt Tokyo.

Harajuku Style

En helt annan gren av sig själv, Harajuku-stilen är prickig och teater. Bara de djärvaste tjejerna skulle våga pröva stilen av rädsla att de inte kan få det rätt. Djupa påsar och puffiga ärmar med utsmyckad smink, den här stilen är inte lätt att behärska. Gwen Stefani tog den här moderörelsen till sin höjd med sin sång 'Harajuku Girls' 2005.

Där hittar du dessa stilar

Stora och ganska billiga webbplatser som http://www.Yesstyle.com och http://www.Onatoko.com har trendiga och roliga japanska tonårsstilar som kommer att ha dig stilad som en inbyggd i Tokyo. Sedan västerländsk mode började sprida sig utomlands har japanska tonåringar letat efter innovativa och snygga kläder. Resultatet av deras uppdrag har gett flera rörelser och inspirerade fashionistas över hela världen.