Så här startar du en klädaffär online

 

1.

Bestäm vilken typ av kläder du kommer att sälja: Ska du vara en specialiserad klädaffär som säljer till specifika storlekar eller en allsidig butik för män, kvinnor och barn av alla former och storlekar? Detta är ett viktigt övervägande eftersom din specialitet är vad som kommer att skilja dig från konkurrensen, och ju mer specialiserade din online klädaffär är desto mer sannolikt är det att du kommer att kunna bygga en trogen kundkrets. Några av de mer populära alternativen när det gäller klädaffärer på nätet är barnkläder, pluskläder och online-skorbutiker. Kom ihåg att hela din marknadsföringskampanj kommer att byggas kring vilken typ av kläder du säljer, så var noga med att göra ett välgrundat beslut baserat på marknadens storlek och efterfrågan på sådan kläder, de pengar det tar att samla in en inventering av objekt och hur stor en inventering du planerar att erbjuda först.

2. < / p>

Köp och utvärdera din klädförteckning: Beroende på din nisch kan du få kläder från nästan var som helst. Du kan börja med att köpa varor från svåra att hitta återförsäljare och återförsäljare som säljer till dig på en grossist pris och låter dig markera vinstobjekten. Du kan också testa några av detaljhandelsmarknaderna, som har dussintals återförsäljare på ett ställe, säljer de senaste mode. Ett annat alternativ är att arbeta direkt med kommande designers, särskilt de i ditt område, det är nytt för mode-scenen och har färskt utseende att erbjuda. Ju mer kreativa och fräscha din inventering är, desto mer sannolikt är det att sälja och få exponering i en mättad online klädindustri.

3.

Sätta samman alla dina prispoäng och glöm inte att inkludera fraktkostnader. Det mesta som det kostar dig att köpa en artikel grossist, desto mer måste du markera den. Det kan driva kunderna bort, så du måste försöka förhandla fram det bästa du kan när du köper föremål från klädleverantörer. Det här hjälper det till att arbeta med nya eller mindre kända kläddesigners, eftersom de vanligtvis är hungriga för exponering och inte tar ut så mycket som en välkänd leverantör att sälja sina kläder.

4.

Bygg din webbplats. Precis som en tegelsten är butikskortet hos en traditionell klädhandlare, är din webbplats lika viktig för dig. Din online klädaffär ska vara snäll och snygging utan att vara överväldigande. Kläderna bör vara framträdande på platsen och kassan ska vara extremt lätt att hitta. Dessutom måste din webbplats alltid vara uppdaterad med en lätt att komma ihåg - och typ - namn. Om du har råd att ha en professionell bygga din webbplats kan det vara en värdefull investering om du inte är mycket tekniskt kunnig. annars, använd en mall (helst Flash-baserad) med tillräckligt många klockor och visselpipor för att göra din webbplats ser spännande ut, men med din klädsel framför och från centrum.

5.

Optimera din webbplats så det visas på listor under din kategori av söktermer. Oftast kommer kunderna att hitta din butik genom att skriva in villkor i en sökmotor. Om du specialiserar dig i barnkläder, kommer 'barnkläder' eller 'barns kläder' sannolikt att vara några av de villkor som potentiella kunder kommer att använda för att hitta dig. På grund av detta är det viktigt att inkludera söktermer på språket på din webbplats så att webbläsare tar upp det och levererar ögonbollar direkt till din startsida. Återigen, om du anställer en professionell, borde han kunna hjälpa dig med detta som en del av ditt webbdesignpaket. Om inte, sök i kategorin du specialiserar dig i och kolla in språket i tävlingen (särskilt de 20 bästa företagen). Använd några av de samma villkoren i informationen på din webbplats för att få dig så högt på listan som möjligt.

6.

Sprid ordet genom onlineannonsering, meddelandekort, socialt media forum och bara om någon annanstans som du kan. Att låta folk veta om din online klädaffär är det bästa sättet att få lagerförsäljning. Dra fördel av alla möjligheter att sprida ordet om din butik. Anmäl dig på en Facebook- och / eller MySpace-sida och samla en samling vänner som har särskilda rabatter och försäljning (du tror inte hur snabbt dina vänlistor växer). Ge information om din butik till modebloggar och / eller reportrar. Erbjuda att vara en resurs för framtida artiklar. Allt detta kommer att fungera i kombination med traditionella former av reklam / marknadsföring för att få din butik optimal publicitet och förbättra dina chanser till framgång.

Dessa dagar har nästan alla typer av näringsliv en online närvaro. Beroende på vilken typ av verksamhet du kan antingen börja i en tegelsten eller på nätet. Ett bra exempel på detta är en klädaffär, som i dagens värld av 24-timmars shopping, är enklast att göra på Internet. Att starta en klädaffär online kräver helt enkelt att varulagret ska sälja och en del affärs- och marknadsföringskunniga.