Hur man börjar en hög mode linje av kläder

 

1.

Har en ny idé. Marknaden kan övermättas när det gäller världen av designervaror. Var säker på att din idé är något nytt. Finns det någonting som redan finns tillgängligt på marknaden som liknar vad du erbjuder? Om så är fallet, vad gör din produkt bättre? Be vänner, familj och grannar att väga in på ditt koncept och vara redo för kritik. Kom ihåg att för något att lyckas i modevärlden, måste du skryta artister som är toppar i deras hantverk. Du kommer att konkurrera med avancerade mode linjer som har funnits i årtionden, så du vill ha ett koncept som är friskt och modernt men kommer också att stå testet av tiden.

2.

Skapa en affärsplan. Alla framgångsrika affärer behöver en framgångsrik affärsplan. Stjäna en avancerad modelinje kommer att innebära massor av tid och hjärnor , som är avsedd för verksamheten. Skapa en affärsplan som fungerar för ditt nuvarande schema. En tidslinje är ett effektivt sätt att få en uppfattning om hur snabbt du utvecklar varumärket och vad du behöver under varje planeringsstadium för att kunna för att komma till nästa steg. Sitt ner med någon du litar på (en kollega, en betydande annan eller en mentor, till exempel) för att ta en titt på din affärsplan och erbjuda tips. Kom ihåg att saker sällan går enligt planen, så oroa dig inte om sakerna går av kurs och du måste omgruppera. Att vara en framgångsrik affärsperson handlar om att rulla med stansarna.

3.

Kom igång. Ju snabbare du börjar, desto snabbare vet du var du behöver göra justeringar. Var beredd att spendera nästan hela tiden på att designa din samling, få den till liv, marknadsföring, hitta gratis hjälp där du kan få det och vara den enda själen bakom din etikett. Var inte rädd för misslyckande, och om plan A inte tränar, var beredd att återvända dubbelt så svårt med plan B. Du behöver utrymme för att komma igång, men många modelinjer (både nutida och höga) startades i garage, källare eller extra sovrum av designerns hem. Har ditt koncept och samling utformad, fortsätt sedan med att välja tyger och material och sy i samlingen.

4.

Gå vidare. När din affärsplan är genomförd och samlingen kommer ihop, börja prata med en advokat för att få några juridiska problem ut ur vägen. Det här kommer att kosta pengar, så var noga med att du är redo för investeringen. Vissa saker är inte i första hand nödvändiga för ett varumärke (varumärken, patent), men de kan vara användbara senare om verksamheten växer. Hitta en advokat som gör dig bekväm och passar din budget. Du kan hitta advokater som specialiserar sig i avtal genom att göra en enkel sökning online eller på dina lokala gula sidor. Om du vill mäta varumärkets framgång i viss utsträckning, öppna en webbutik där kunderna kan bläddra och köpa dina varor. Detta låter dig se vad som är mest populärt utan att behöva fylla stora order som kan komma med varuhus och butikshandlare.

5.

Få ditt namn där ute. Samlingen är underbar, de rätta sakerna är i spel. Nu då? Tja, om du inte har budgeten att anställa ett PR-företag, var din egen PR och gör allt för att få ditt namn där ute. Ta upp lokala butiker och varuhus och låt dem veta att du är öppen för företag. Eftersom du förmodligen inte har pengar att ta ut för utställningslokaler än, överväg att hyra ut ett litet utrymme och hålla en mottagning där köpare och redaktörer kan kolla dina duds och komma nära och personligt med personen bakom etiketten . Skapa vänner överallt där du går, och med visitkort i hand, var noga med att folk vet ditt företags namn innan de lämnar din syn.

  • Kom ihåg att det är svårt att starta ett företag i någon bransch, var så förberedd för de hinder som ligger framåt. Se till att du har tid och pengar för att ägna dig åt en så stor strävan och omger dig med människor som vill se dig blomstra. I slutet av dagen slår ingenting emotionellt stöd av familj och vänner som kan hjälpa dig att ta sig igenom de svåra tiderna som startar ditt eget företag kan ta med.
  • Att starta egen verksamhet är alltid utmanande arbete. Oavsett om du vill öppna din egen restaurang eller tro att du har nästa stora uppfinning är det svårt att få saker från marken. Att starta din egen avancerade modelinje kan vara tidskrävande, svår och ibland smärtsam men läs framåt och se om du har vad som krävs för att göra din avancerade modellinje verklighet.