Hur man gör en naturlig kropp lotion bar

 

1.

Förbered din kroppslotionsbar mögel genom att föra insidan av din behållare med plastfolie, så att kanterna på lindningen hänger över kanterna på din mögel. Använd en form ungefär lika stor som en tvål. Du kan använda tvålformar, gamla mintbehållare, resepåse eller behållare som har ett tätt passande lock.

2.

Kombinera 3 oz. bivax, 2 oz. kakaosmör och 3 oz. extra jungfru eller kallpressad söt mandelolja i den övre delen av din dubbla panna. Värm blandningen långsamt, tills vaxet smälter. Överhett oljan, eftersom överflödiga temperaturer kan skada de naturliga helande egenskaperna. Se till att blandningen aldrig blir för varm för att röra.

3.

Ta bort blandningen från värme Om det är önskvärt, rör om ibland, när blandningen börjar tjockna något, tillsätt 10 droppar eterisk olja. Rör om och häll eller sked blandningen i din beredda mögel.

>

Låt blandningen svalna helt i dina oförseglade formar. Lossa försiktigt kanterna av plastfolie för att avlägsna lotionsstången från formen. Kassera plastfolien och lämna stången till dess behållare. För att använda, tryck helt enkelt ut baren, gnid på torr, avsmalnande hud och återvänd till behållaren.

Tips och varningar

  • Häll din naturliga kroppslotion barblandning i ett antal mindre behållare för att skapa en bärbar lotionsstång som enkelt kan bäras i din handväska, hålls i kontorslådan eller bekvämt lagrad i ditt gymnasium.
  • Hudvård och skönhetsprodukter är bland de dyraste föremålen i någon mataffär, särskilt de som skryter med naturliga ingredienser. Body lotion barer är ofta särskilt dyr. Lyckligtvis kan du göra dina egna naturliga kroppslotionstänger hemma för en bråkdel av priset.