Hur man gör frisyrer för Kimonos

 

1.

Skapa en djup del på vänster sida av huvudet. Komba håret som du delade över så det korsas lite över pannan.

2.

Gnidera medellagret gjutvax mellan dina händer för att värma upp det och göra det mjukare. Smid det över på vardera sidan av din djupa del för att få det att hålla fast. Kör händerna genom resten av ditt hår. För att skapa kimono hårstil måste ditt hår vara enkelt att mögla och forma, så använd generösa mängder hårprodukter.

Ta upp båda sidorna av ditt hår och svep det bakåt. Vik ett hårband runt det, skapa en hästsvans i mitten av baksidan av ditt huvud, se till att hålla den djupa delen intakt. Kamma det smidigt och tätt.

4.

Gnid mer av gjutvaxet i hästsvansen. Plocka upp hästsvansen och bilda den i en slinga. Slingan ska vara tillräckligt lång så att den kan ses över huvudet. Ändarna på ditt hår borde vara i hårbindningen, med den stora delen av öglan mot toppen av ditt huvud, vilket ger en bunseffekt.

5.

Säkra mitten av slingan till ditt huvud med hårklippet. Använd en generös mängd hårspray på bunten. Glatt något hår runt ditt ansikte och toppen av ditt huvud med vatten och mer vax. Du vill att utseendet ska vara mycket polerat och slätt.

Spraya hårspray runt hela ditt huvud för att göra frisyren mer solid, eftersom den lätt kan falla ut.

Tips och varningar

  • Lägg hårförlängningar till ditt hår för att skapa ett mer rikligt utseende av hår, särskilt i bunten.
  • En populär kimono frisyr består av en bulle högt upp på baksidan av huvudet, med en djup del och hår jämn på ena sidan. Denna frisyr kan bara göras med hår som ligger under axel längd.