Hur man gör naturlig nagel förstärkning handkräm

 

1.

Mät 2 oz. av bivax, 1 kopp söt mandelolja, 1 tsk. av ricinolja och 1 tsk. av olivolja i toppen av en dubbelpanna. Värm ingredienserna bara nog för att smälta vaxet, men inte så varmt att de är obehagliga att hantera.

2.

Varm 1 kopp vatten i en separat kruka, värm tills varm men inte för varmt att röra vid.

3.

Häll det varma vattnet i en bländare och täck med locket. Ta bort det lilla cirkulära locket i bländarlocket och vrid bländaren till sin lägsta inställning. Blanda mixern långsamt och häll det varma vaxet och oljeblandningen i mixern.

4.

Lägg till 10 droppar citronolja till bländaren medan den fortfarande körs. Fortsätt att blanda blandningen tills blandningen har svalnat och förtjockats till en jämn grädde.

5.

Stäng av bländaren och skölj försiktigt din naturliga handkräm i små burkar med tät passning lock. Låt grädden svalna helt innan du förseglar med locket.

6.

Spara din naturliga handkräm på ett mörkt, kallt ställe eller i kylskåpet om du bor i ett varmt klimat

Tips och varningar

  • Bivaxpellets är lättare att använda och smälter snabbare; Blockbikvax kan emellertid rakas med ett ostgryn eller en kniv för samma effekt.
  • Skönhetshjälpmedel och hudvårdsprodukter är bland de dyraste produkterna i din lokala mataffär. De är ofta fyllda med onödiga kemikalier som gör din hud mer skada än bra. Om du lider av sköra naglar, gör din egen naturliga handkräm för att hålla händerna mjuka och smidiga samtidigt som du förstärker naglarna naturligt.