Olika stilar av flätor för killar

 

Cornrows

Cornrows bärs väldigt nära hårbotten. Det är den mest kreativa flättekniken, framför allt andra. Cornrows kan göras i många olika former och mönster, skapa en virvlande bild över hårbotten som gränsar till konstverk snarare än hårvård. Raden är ibland dekorerad med pärlor och skal. Cornrows är svåra att uppnå och kräver en lång flätningsprocess, men när de är färdiga är de lätta att underhålla under ganska lång tid. Historiskt sett har cornrows bäras av sub-Sahara-afrikaner, som också använde de konstnärliga geometriska formerna och mönstren, men för dem var de tecken på rikedom, status och familjestamning liksom andra saker.

Två-, tre-, Fyra-och fem-strand flätor

Den enklaste flätan att göra är överlägset en flätad flätning som är en vridning av de två strängarna ihop. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att fläta långt hår, och det hänger löst och visar sig användbart för de obekväma med tätare flätor. Den vanligaste fläkten som finns på män är tre-tråds flätan. Börja med att dela en del av håret i tre delar. Fyrsträngspinnen är något svårare och uppnås genom antingen vävning eller tvär-och-tvärmetod. Denna stil är mindre vanligt sett på män eftersom den har ett feminint utseende. Detsamma gäller för fem-tråds flätan, som allmänt kallas 'fransk flätan'. För det mesta börjar man flätor i nacken när det är möjligt. En hatt som bärs över flätor kan vara ett mycket snyggt utseende.

Varför flätor?

Flätor på män kan användas för att hålla håret ur ansiktet eller de kan användas för att skapa en annan frisyr. Ett sätt att frukta hår är att använda flätor för att börja dreadsna. Flätor kan också användas för att väva förlängningar i hår. Traditionellt använde indianer flätor för att beteckna status och för religiösa ändamål. Skärningen av en flät kan utgöra en stor skam eller skuld. Kontrovers omger emnet för flätning och långt hår på män i den kristna gemenskapen. Vissa har tolkat Bibelns lärdomar att män och kvinnor måste sträva efter att se annorlunda ut än att betyda att dessa frisyrer är helgoniska. Ett av de mest intressanta sätten att utforma mäns hår är med flätor. Flätning ses inte ofta på män, men det kan visa sig vara en effektiv, praktisk och snygg stil för sport. Män som lever ett aktivt liv kan få mest ur flätning, eftersom det kommer att hålla håret borta från mat, ur ditt ansikte och från att skapa några andra faror.