Så här applicerar du brun ögonskugga

 

1.

Leta efter en brun ögonskugga i den exakta tonen och avsluta du vill bära. Om du vill ha en ljusreflekterande ögonmakeup, välj en frostig, skimrande eller metallisk brun ögonskugga. För att hålla din ögonskugga inte så enkel eller neutral, hitta den som innehåller tips av en annan nyans - det finns även bruna ögonskuggor med glitter. Använd en högpigmenterad brunögonskugga för färg som är vibrerande och rik.

2.

Få rena ögonlock som är redo för brun ögonskugga genom att stryka ögonprimeren från lash line till browbone. När primeren har absorberat i huden, applicera en ögonskugga bas, från lash line till browbone också. Primer och botten hjälper ögonskuggningen att vara längre, motstå veckning och bibehålla sitt livliga utseende hela dagen.

3.

Fina dina ögon med den bruna ögonskuggan. Använd en liten, stelvinklad pensel för en finare applikation, eller en liten ögonskuggbørste med ett platta huvud för en något tyngre effekt. Applicera den bruna ögonskuggan hela vägen till vecket på ditt övre ögonlock om du vill ha ett mer dramatiskt utseende. För att intensifiera ögonskuggans färg, doppa din pensel i en droppe vatten innan du sveper den i ögonskuggan. Vad du än väljer väljer du bort de hårda kanterna i den bruna ögonskuggan med en fluffig ögonskuggbörste. Detta skapar en gradient rökande effekt.

4. Ta ut formen på dina ögon genom att arbeta en krämig svart eyeliner i basen av dina linjer. Du kan inte dra en linje så mycket som att dina ögonfransar tycks tjockare. Applicera eyelinerna bara på dina övre linjer eller smutta några också i dina nedre linjer om du vill ha mer drama. Börja vid de yttre hörnen på din botten lash linjer, stoppa ungefär halvvägs innan du når de inre hörnen för att undvika att dina ögon blir mindre. Lossa eventuella skrynkliga kanter i din eyeliner-applikation med en bomullspinne eller ögonskugga fläckborste.

5.

Avsluta ditt bruna ögonskuggaapplikation genom att dabbing en ren högljus på dina ben och på dina inre ögon, vid näsens bro. Blanda noggrant för en sömlös finish. Detta lägger till polering, textur och dimension till din ögonmakeup, utan att dra uppmärksamhet från den intensiva bruna du har på ögonen.

Tips och varningar

  • Byt ut en annan färg - som mörkaste bruna, eller en nyans som kompletterar brunt, till exempel lila - istället för den svarta eyeliner i steg 4 om du vill ha mer färgstarkt utseende.
  • Om du tror att den bruna ögonskuggan är användbar mestadels som en färgfärg, men inte så mycket annat, kan du vara van att ha på sig ögonmakeup i färger som är djupare än bruna. Medan den bruna jordens kvalitet gör den till en mycket slitstark färg för dem som föredrar att hålla sig utanför rampljuset behöver bruna ögonskuggor inte vara tråkig eller tråkig. Här beskrivs tips och tekniker som du kan experimentera med för brun ögonskugga som kommer att smickra dig om din känsla för stil är naturlig eller dramatisk.