Dam frisyrer för kort och rakt hår

 

The Pixie

En pixie cut är en av de bästa stilarna för kort, rakt hår. Det kräver mycket lite underhåll, spara för tillfällig trim för att hålla stilen i form. Skärningen karaktäriseras som mycket kort i ryggen med några längre strängar runt kronan för att ge höjd. Spiky bangs är extremt populära med denna snitt. En pixie cut är i grunden en tvätt-och-gå-frisyr speciellt för kvinnor med rakt hår. Det kan klä upp med gnistrande barrettar och snygga huvudband. Det är bäst att få en trimma om en gång i månaden eller en gång var sjätte vecka.

Bob

Bobben är en av de mest klassiska frisyrerna hela tiden. Det är den perfekta stilen för kvinnor med rakt hår eftersom det kräver mycket lite underhåll. Det är vanligtvis haklängd men kan vara några inches längre utan att passera axlarna. Det kan vara en längd hela eller kortare i ryggen med extra längd i de främre två strängarna. Ibland är även smällar (trubbiga eller sidoförsvunna) inkorporerade i denna frisyr. Kvinnor med rakt hår kan också dra av en skiktad bob om de vill ha lite mer konsistens. Precis som pixie cut, behöver bobben trimmer varje månad för underhåll.

Shag

Shag frisyren är en ungdomlig och trendig ta boben perfekt för yngre kvinnor med rakt hår. Shag lägger också till konsistens på rakt hår som är fint eller löst genom att inkorporera hakiga, vinklade bitar som gör att håret blir fylligare. Denna frisyr ser bäst ut med flera hakiga lager i framsidan för att rama ansiktet och färre lager i ryggen. Lager på huvudets krona lägger volymen till fint hår. Denna snitt är typiskt en längd hela vägen runt huvudet. Underhåll omfattar regelbundna trimmer och styling med mousse eller pomade för att accentuera lagren. Kort, rakt hår gör det bra för olika frisyrer. Det är också relativt lätt att utforma och underhålla. De flesta raka frisyrer behöver bara en enkel tvätt och snabb blåstork. En av överklaganden av rakt hår är att det torkar in i sin stil utan några stylingverktyg. Således kan den lämnas lufttorka utan att utsättas för värmeskador. Denna känsliga styling regimen gör rakt, kort hår en av de mest eftertraktade hårtyperna.