Förteckning över regler för professionella klädkoder

  Medan exakta klädkoder varierar från kontor till kontor, finns det standarder för professionella klädkoder som de mest korrekta företagen förväntar dig att följa. Du kanske tror att du kan utföra ditt jobb lika bra i ett par tröjor som du kan i en knäppt slips och jacka, men sanningen är att en professionell bild verkligen kan göra skillnad. Dina kunder och kunder kommer att respektera dig mer och din chef kommer att se att ditt jobb är viktigt för dig också.

Se alltid ren och omhygglig

Detta är förmodligen den viktigaste regeln för professionella klädkoder och kan påverka hur människor behandlar dig mer än din egentliga outfit. Se till att ditt hår är snyggt borstat och skuren till en respektabel längd. Män måste raka varje dag eller trimma sin skägg eller mustasch. Kvinnor bör vara säkra på att håret antingen är snyggt drast eller snyggt stylat. Spikar ska skäras eller arkiveras och skiktning nagellack ska tas bort. De flesta kontor godkänner inte synliga tatueringar, kroppskonst eller överdrivna piercingar.

Klä sig i formellt företagskläder

Ett professionellt kontor kräver vanligtvis att anställda klär sig i formell klädsel, vilket betyder kostymer och slipsar för männen och antingen kostymer eller kjol med en dressy tröja för kvinnorna. Mäns skor ska vara polerade och snören ska vara bundna och kvinnor förväntas bära antingen höga klackar eller klädda platta skor. Sneakers och andra avslappnade skor är inte tillåtna.

Din väska ska vara formell

Även om den är inte officiellt en del av din klädsel, ditt val av väska ska matcha tonuppsättningen med din klädsel. En ryggsäck eller grungy ryggsäck gör inte tricket här. Du ska använda antingen en portfölj eller en pocketbook eller handväska som är snygg och bra villkor.

Undvik att se Ostentatious

Allt som är för ljust eller högt passar inte med en professionell klädkod. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, överdriven smink, överdimensionerade smycken, klara färgade klänningskjortor för män och för mycket parfym. Du bör välja kläder och tillbehör som är både trevliga och smakfulla.