Hur gör du doftoljor?

 

Välj basoljan

Det första steget i att göra doftolja är att välja den basolja som ska användas. Det finns många alternativ som varierar i pris och hur de gynnar kroppen. För grundläggande och billiga doftoljor kan canola, grönsaker, mandel, jordnöts, safflor och sesamoljor användas. De är inte bara tillgängliga på lokala livsmedelsbutiker, de är också pricy och kommer i allmänhet i större storlekar för att göra många typer av doftolja eller mycket av en typ. Alla dessa oljor är bra för att återfuka huden. br />
För att göra doftoljor som gör mer än bara fuktar, finns det andra typer av olja som kan användas som bas. Till exempel används grapsolja i många skönhetsprodukter eftersom det är känt att förbättra Jojobaolja är bra för att konditionera huden, och Arnicaolja hjälper till att minska inflammationen.

Dessa specialoljor kan köpas på hälso- och skönhetsbutiker och specialaffärer.

h2> Välj en doft Efter att ha valt en bas som bäst passar dina behov är det dags att välja en doft. Möjligheterna är oändliga och de enda gränserna är de som och ogillar av dig eller den person som får doften av olja. Det första beslutet att göra är vilken doft eller kombination av dofter som ska användas. Blanda och matcha, eller använd en enda doft --- lek runt för att hitta den perfekta blandningen innan du förbinder dig att göra en hel flaska. Doftoljor kan köpas på hälsobutikaffärer, ljusbutiker, hantverk och hobbybutiker och på nätet.

Gör doftoljan

När en doft eller en kombination av dofter är plockade, välj en behållare med tanke på att mörkare De kommer att skydda oljan från att förlora doften. klara behållare medger lätt att slå oljan, vilket kan göra doften spridas snabbare än vad den skulle ha i en mörkare behållare.

Använd en liten tratt för att fylla flaskan med din basolja tre fjärdedelar av vägen full; detta extra rum är för doften olja. Använd en ögondropper för att tillsätta doften av oljedroppen tills drogen är så stark som du önskar. Doftoljor är mycket koncentrerade, så det kan inte ta mycket. Placera sedan locket eller locket på behållaren och placera det på en sval, mörk plats. Låt oljan sitta i ett par dagar för att säkerställa att doften är helt infunderad i basoljan. Efter några dagar är doften oljan redo att använda och njuta av.