Hur man gör en organisk solbränna lotion

 

Gör Lotion A

1.

Kombinera de första fyra oljorna, smörj och vax i en kruka och smälta över låg värme. Rör försiktigt i soja och stäng av värmen.

2.

Värm aloe och ros eller lavendelvatten i en separat kruka och tillsätt gradvis Boraxpulvret tills det är helt upplöst . Ta bort potten från värmen.

3. Placera aloe-vattenblandningen (som fortfarande ska vara varm) i en skål med is och snabbt snabbt vispa i den varma oljeblandningen för att bilda en mjuk grädde. Rör i några droppar av morotfrö och kokosoljor för extra doft.

4.

Förvara grädden i en ren, lufttät behållare. Ingredienserna är organiska och ömtåliga, så håll din solskyddsmedel i kylskåpet och använd den inom 3 till 4 veckor.

Gör Lotion B

1.

Kombinera zink och olja över låg värme, rör om försiktigt.

2.

Stäng av värmen och rör om i rosenvattnet.

3.

Kyl blandningen helt och förvara i en ren, förseglad flaska i upp till 10 dagar.

Tips och varningar

  • Detta recept producerar en blandning som lämnar en vit återstod på din hud, som liknar 'lifeguard nose'.
  • Förutom deras hydratiserande egenskaper erbjuder sheasmör, avokado och sesamolja en liten mängd SPF (solskydd faktor). Deras förmåga att blockera UVA- och UVB-strålar är dock begränsad, så använd inte den här blandningen som ditt enda skydd. Använd långa kläder, håll dig i skuggan, eller använd också ett kommersiellt solskyddsblock som innehåller titandioxid.
  • Fördelarna med solskyddsmedel är obestridliga, men vissa människor ifrågasätter biverkningarna av den långa listan av tillsatser som finns i populära märken. Genom att göra din egen ekologiska solskyddsmedel kan du njuta av fördelarna med skydd utan att oroa dig för effekten av kemikalier du inte kan uttala. Här är två recept för hemlagad ekologisk solkräm.