Hur man rengör smycken med naturliga eller hushållsprodukter

 

Rengör silver och guldsmycken

1.

Placera en stor stålkärl på en av de ostoppade brännarna i en kamin. Rikta in krukans inre med folien och fäll de utskjutande övre kanterna tillbaka över krukans utsida för att säkra dem.

2.

Mäta och häll i 8 till 9 koppar vatten. Lägg till u0026 # xBC; kopp varje bakpulver, salt och vätskeformig tvål, blanda den något.

3.

Dunk ner dina silver- eller guldsmycken i potten. Slå på ugnen i den låga inställningen och låt vattnet svalna i upp till fem minuter, men låt inte lösningen komma till en koka. Stäng av brännaren och ta bort potten från värmen. Låt smyckenna förbli i lösningen i ytterligare fem minuter.

4.

Häll lösningen och smyckena i en sil eller en kolv placerad i diskbänken. Skölj med kallt vatten. Lägg varje smyckesobjekt ut på en handduk för att redogöra för varje bit.

5.

Ta bort och skaka ut aluminiumet över den (nu tomma) krukan som du använde. Aluminiumet skulle ha oxiderat och blivit mörkare eftersom dina smycken blev ljusare. Kassera folien. Med en buffertduk, torka dina smycken torrt för att ta bort eventuellt tvålrester och förhindra vattenfläckar. Placera dina smycken på ett säkert ställe tills du är redo att bära den.

Rengör diamanter och andra ädelstenar

1.

Placera din diamant och / eller ädelsten smycken och bägge skålar sida vid sida på en plan yta i ett väl upplyst område.
Häll tillräckligt med alkohol i den första skålen för att sänka dina smycken. Gnid stenarna bra medan de nedsänktes för att lossa oljor och smuts från stenarna, deras inställningar och deras klämmor. Metall och stenar bör börja 'squeak' något när detta har hänt. Placera tre till fem tandpetare i vattnet för att mjukna dem något.

2.

Häll 2 tsk. av diskmedel i den andra skålen. Häll långsamt varmt vatten i skålen, rör om från botten för att hjälpa till att lösa upp och sprida tvålen jämnt. Ta bort dina smycken från den första skålen och dunka föremålen i vatten- och tvållösningen. Ta bort tandpetare från den första skålen och placera dem bredvid den andra skålen. Tillåt smycken att förbli i den andra skålen i minst 10 minuter.

3.

Ta bort varje smyckenobjekt, en i taget och använd en mjukad tandpetare, lossa eventuella rester smuts eller skräp som kan förbli på stenarna eller i inställningen. Var uppmärksam på alla scrollwork eller invecklade detaljer. Byt smycken igen i det varma tvålvattnet för att avlägsna eventuella nya lösningar och gnugga föremålen under vattnet för att lossa smutsen. Upprepa tills objekten är rena och ljusa.

4.

Placera alla dina smycken i sikten eller silen. Håll sikten i en rinnande rinnande vatten för att skölja väl.
Skaka sikten för att ta bort överskott av vatten.

5.

Öppna en av de luddfria dukarna. Ta smycken från sikten och lägg den på tyget för att torka. Ta den andra trasan och gnugga den torr. Din smycken är nu redo att bäras.

Rengör dina pärlor

1.

Slå pärl smycken inuti nylonstrumpan eller delen av pantyhose, gör en 'påse' hölje.

2.

Se till att diskbänken är mycket ren. Stäng avloppet och fyll i sinken halvvägs med varmt vatten. Medan vattnet löper, häll lite milt schampo i närheten av vattnet, så att bubblor bildas.

3.

Doppa på påsen i vattnet och massage dem försiktigt, men fullständigt. Var försiktig så att du inte drar eller vrider silketråden som håller pärlorna. Gör detta i minst fem minuter. Du kan märka att vattnet blir mörkare när pärlorna blir rena. Ta det här som ett positivt tecken.

4.

Ta bort påsen från diskbänken och skölj med kallt vatten. Vik försiktigt hela väskan i en mjuk handduk. Öppna pärlan och lägg pärlorna på handdukens yta för att torka. Använd dem bara igen när både pärlorna och silken som håller dem inte längre är fuktiga.

Tips och varningar

  • Använd alltid en mild hand när du rengör dina fina smycken. För djupt nedsmutsade föremål som motstår hemmet är det alltid bäst att konsultera en professionell juvelerare för att undvika kostsamma skador Var försiktig så att du inte kliar dina ädelstenar. Håll dina smycken rena genom att ta bort den när du badar, badar eller förväntar dig att svettas. Det bästa du kan göra för att hålla dina pärlor i toppform är att ta en mjuk trasa och Torka dina pärlor med den efter varje användning. Detta förhindrar att smuts och kroppsoljor samlas på dem och därigenom lockar in luftburna partiklar eller rökfilm.
  • Spara aldrig dina silver smycken i plast eller gummi. Dessa föremål kan orsaka silver blir smutsat snabbare. Använd alltid syrafritt papper eller kemisk fri naturlig trasa om du måste sätta ihop silverartiklar. Undvik att använda en tandborste för att rengöra denna typ av smycken. Borsten kan göra mjukare metaller som sterling silver och guld. Du kan använda en speciellt utformad juvelerborste om det behövs. Pearl-accenterade silver smycken får aldrig utsättas för silverporslin. Pärlor är porösa och kan skadas av polskomponenterna. Använd den metod som beskrivs för att rengöra pärlor istället. Behåll dina pärlor genom att torka dem med en mjuk trasa efter varje slitage. Om omgivnings smuts och hudens oljor byggs upp på dem, kommer de att dra föroreningar till sin yta som en magnet.
  • Du kan bli förvånad över att du kan få allt du behöver i ditt hem för att naturligt rengöra dina fina smycken. Att ta bort smuts, damm, torkad tvålrester och andra ytföroreningar är ofta lättare än många tror. De flesta smycken som ges till professionella smycken att rengöra kunde faktiskt ha städats lika bra hemma med hjälp av enkla verktyg och ingredienser. Lär dig de enkla sätten att rengöra dina värdefulla ägodelar billigt och effektivt och upptäcka hur man hanterar de tre grundläggande typerna av smycken utan att riskera allvarliga skador. Att behålla ditt guld, silver, pärla och diamant / ädelsten smycken hemma med naturliga, hushållsartiklar är lättare än du tror.