Instruktioner för donering av hår

 

Förberedelse av håret

1.

Växa ditt hår tills det har en hästsvans på minst 10 tum. Längd mäts genom att sätta håret i en hästsvans och mäta från elastiken nedåt. Hästsvansen måste vara 10 tum (eller 25 cm) lång.

2.

Kontrollera med det organ du donerar till för sina specifika krav. Vissa organisationer kommer att acceptera färgat eller behandlat hår så länge det är friskt och i gott skick. Andra organisationer accepterar bara 'jungfru' hår eller hår som aldrig har behandlats, permerats eller färgats.

3.

Säkra ditt hår i en hästsvans på baksidan av ditt huvud . Hästsvans kan flätas eller lämnas lös. Det kan vara användbart att sätta en andra elastik runt botten av hästsvansen eller flätan för att säkra den efter att ha klippts.

4. Klipp håret ungefär två tum ovanför hästsvans elastik . Håret får inte röra på marken och måste skäras i en hästsvans.

5.

Säkra håret med en eller flera elastor (helst på toppen och botten) och placera sedan det i en zip-lock väska. Pak håret i ett bubbelkuvert för att skicka till din valda donationsorganisation.

6.

Lägg till porto och adress paketet till den utsedda välgörenhetsorganisationen. Var noga med att inkludera ditt namn och returadress så att de kan returnera obrukbart hår eller skicka bekräftelse på din donation.

Tips och varningar

  • Hår som har
  • Håret får inte skäras när det är vått.
  • Håret måste vara rent och torrt.
  • Det hårda håret ska dras rakt före mätningen.
  • Håret får inte svepas bort från marken.
  • Blekat eller skadat hår accepteras vanligen inte.
  • li> Om organisationen gör paryk till barn, antar de sannolikt inte grått hår.
  • Det tar upp till 12 separata donationer av hår för att göra en enda peruk så det är inte möjligt att ta reda på vem som tar emot din specifika hårdonation.
  • Håravfall är en av de vanligaste biverkningarna av cancerbehandling, och kan också vara en av de svåraste att hantera emotionellt. Många patienter använder peruker för att dölja effekterna av cancerbehandling, men peruker kan vara mycket dyra. Som ett resultat har ett antal organisationer uppstått för att ge cancerpatienter, särskilt barn, med tillgång till peruker gjorda av äkta hår. Dessa peruker tillverkas övervägande av hår donerade av andra individer. Inte bara någon kan donera sitt hår. Hårdonationer måste uppfylla särskilda krav för att kunna användas vid tillverkning av peruker för cancerpatienter.