Korta frisyrer för lockigt hår

 

Curly Bob

En haklängd bob är ett bra val för lockigt hår eftersom det kan bäras lockigt eller blåses rakt. Detta ger dig flera alternativ med samma hårklippning. Har lager skuren i din bob; men starta inte dem för högt om ditt ansikte är rund. Annars kommer du att ha för mycket volym vid den bredaste delen av ditt ansikte. Använd en sidodel för att ge din lockiga bob en retro känsla. Lägg till smäll för att uppmärksamma dina ögon eller om du vill göra ditt ansikte ser kortare ut.

Inverted Bob u0026 Wedge

En inverterad bob är en söt klippning för att rama ett hjärtformat eller ovalt ansikte. Ta det mesta av volymen bort på baksidan av din huvudet med ett staplat snitt för att uppnå det inverterade utseendet. En kil har en liknande stil i ryggen, men har även det främre håret kortare för en pojkaktig effekt. Det ser sofistikerat ut på ett långt eller fyrkantigt ansikte. För svåra. Kilen och den inverterade boben ska båda vara fingerformade medan de är fuktiga för optimal glans.

Bedhead

Bäddhuvudet är en av de lockiga frisyrer som verkar enkelt. Men det tar lite arbete att få den här höger. Börja med en mycket texturerad klippning för maximal volym - speciellt på din krona. Annars vill du Jag hamnar med en 'pudel' -effekt med stora hårflöden på sidan och en platt topp.

Du kan blåsa den här stilen i den svala inställningen med en diffusor. Eller du kan stifta dina lockar löst på toppen av ditt huvud och låt dem lufta torrt när du sover. Efter att håret är mestadels torrt, försök med att använda kitt, gel och curlförstärkare tills du hittar rätt kombination av produkter. Undvik de som gör ditt hår oljigt, tungt eller krusigt.

Naturligt

Om du har krusigt hår som är kinkigt eller mycket hårt krökt, har du ett antal olika alternativ. Håll ditt hår i en kort naturlig om det nyligen har klippats för att bli av med en kemiskt avslappnad del. Denna frisyr visar din nacke och ser bra ut ihop med artyörhängen. När ditt hår växer ut, kan du hålla det naturligt och bara ha det skulpterat i den form du vill ha genom att få en trim. Eller du kan vrida sektioner till större krullar.

Specialitet

Bantu knutar, mini-dreads och flätor är andra alternativ om du övergår från avslappnat till naturligt hår. Har dessa gjort av någon som specialiserar sig på afrikanska amerikanska frisyrer och vet vilka oljor att använda. Du vill ha skada på håret och hårbotten för att vara minimal, och du kan enkelt byta från en stil till en annan. Undvik att dra håret tillbaka för hårt från ditt ansikte med dessa lockiga frisyrer. Detta kan orsaka håravfall över tiden. Krulligt hår kommer i flera olika sorter. Den kan vara mjukt spiralformad, tätt korkskruvad eller finknuten. Om du undviker överdriven värme och kemikalier kommer ditt hår att vara friskt och fjädrande. Detta gör det lättare att stila. Korta frisyrer för lockigt hår är speciellt undemanding. Välj en stil som komplimangerar ansiktsformen och trimma den en gång var sjätte vecka för bästa resultat.