Om Timglasfigurer

 

Identifiering

Timglasfiguren har sin form från likheten i en timglasfigur, som är bredare på toppen och botten än i mitten. För att uppnå den perfekta timglasformen krävs att mätningarna av bysten och höfterna är lika och mätningen av höften är mindre än 75\% av dessa mätningar. Den perfekta timglasmätningen har traditionellt varit 36-24-36.

Historia

Timglasfiguren som den perfekta kvinnliga kroppsformen är en relativt ny sak, som i huvudsak kommer till existens endast under de senaste 200 åren eller så. Innan det var den plumpa rubeneska figuren idoliserad eftersom den signalerade hälsa, rikedom och förmågan att producera barn. Samtidigt ledde emellertid det snabbare utseendet till timglasfiguren.

Korsetter

Många kvinnor föds med en naturlig timglasfigur, men under historiens perioder när den snygga siffran har varit ideal, de som inte är naturligt begåvade, vänder sig till korsets magi. En korsett var en vanlig del av mode för de flesta kvinnor under 1800-talet och många kvinnor pressade sin kropp till en ganska onaturlig positionering för att lyfta sina bröst och smala midjan.

Utan mode

Timglasfiguren har kom och gått flera gånger. Den första stora perioden var 1920-talet när det plana chested, pojkiska utseendet kom in i stil och kvinnor skulle faktiskt försöka minska deras kurvor. Timglasfiguren kom snabbt tillbaka till stilen på 1940-talet men återigen kom under tryck under 1960-talet, främst på grund av populariteten hos waif look typificerad av Twiggy och Mia Farrow. Atletisk utseende och trycket för att överensstämma med ett tunt ideal har hållit timglasfiguren under viss misstanke sedan 1980-talet.

Uppnå en timglas Figur

För kvinnor som inte har en timglasfigur men vill gärna få en utan att behöva bära en korsett för resten av livet, det finns en sådan som korsettträning. Korsettutbildning innebär att du bär en mycket stram och restriktiv korsett för det mesta av dagen och vissa kvinnor lär dig att sova i dem. med en hård diet är syftet med korsettträning att faktiskt fysiskt omformas för att så småningom skapa en timglasform utan behov av en korsett. Eftersom denna process innebär att man byter in inre organ, bör alla som överväger korsettutbildning konsultera en läkare i förväg. < h2> Exempel Listan med exempel på kvinnor med timglasfigurer utgör en lista över några av de största könssymbolerna i underhållningsindustrin. Kanske är den ikoniska könssymbolen med en timglasfigur Maril yn Monroe, följt noga av Rita Hayworth, Sophia Loren, Bettie Page och Raquel Welch. Timglasfiguren ses i samtida tider i skådespelerskor som Jennifer Love Hewitt och Kate Winslet. Timglasformen är termen som ges till kvinnans form som har fulla bröst och höfter och en smal midja. För mycket av 1900-talet betraktades timglasfiguren som den idealiska kvinnliga formen och den sexigaste också. Många av de mest önskvärda kvinnliga underhållarna på olika ställen i historien har haft nästan perfekta timglasformar. Idag kan kvinnan med timglasform anses vara tyngre än idealet.