Så här applicerar du Sephora Eye Shadow

 

Förbereda dina ögon

1.

Börja med att applicera en ögonfärgskräm eller en bit concealer över ögonlocken. Detta kommer till och med uttona din hudton och göra ögonskuggan mer likformig på dina lock.

2.

För ett mjukt ögonlopp, använd applikatorns spets till svepa en av de mörkare nyanserna under dina lock som börjar närmast nosens bro och svep ut mot ditt tempel. Använd en liten mängd för en tunn, subtil liner eller mer för en tjockare linje för ett mer dramatiskt utseende.

3.

Använd applikatorns plana sida, använd en eller båda av de ljusare nyanserna över hela ögonlocken. Var noga med att du har koncentrerat en bra mängd i de övre hörnen så att dina ögon ser ljusare och bredare ut.

4.

Applicera den andra mörkaste nyansen i endast veckan eller i bröstet och på undersidan av locket. Använd ögonskuggbørsten för att blanda de ljusare nyanserna med den mörkare nyansen med en uppåtgående rörelse med borsten, som börjar med det nedre locket med en lyftrörelse.

5.

Pipa din applikationsspets med en del av den mörkaste nyansen och smutta lite i hörnen av dina ögon närmast näsan. Blanda igen med penseln.

Tips och varningar

  • Sephora-butikerna har specialister som kan ge dig fler tips om hur du använder ögonskugga på olika sätt för olika utseende. På butikens hemsida finns videotillfällen (länken nedan) som du kan titta på för att se olika tekniker för att applicera ögonmakeup.Sephora säljer en rad penslar och applikatorer för användning vid ögonkontakt. Om du är budgetmedveten kan du hitta liknande, billigare produkter hos en apotek.
  • Du kan använda Sephora ögonskuggor på flera olika sätt. Företaget erbjuder ett brett utbud av färger, några med en matt finish och några som skimrar. Ditt val av färger och finish kommer att variera beroende på vilket utseende du vill uppnå. Vissa föredrar en subtil, ren utseende med bara en eller två färger. Andra föredrar att lägga flera färger för att skapa rökiga ögon för ett mer dramatiskt utseende. För en vanlig dagstid titta på en av Sephoras fyrfärgspaletter, applicera de ljusaste nyanserna över ögonlocket och använd de mörkare färgerna i veck och hörn närmast näsan. Blanda med en ögonskuggbörste.