Vilka är teknikerna för en varm stenmassage?

 

Små tånstenar

Mycket små stenar värms upp och placeras mellan tårna för att slappna av de fina musklerna där massageterapeuten arbetar på annat håll på kroppen.

Större placeringsstenar

Större platta stenar placeras på eller under specifika delar av kroppen för att inducera avslappning av muskelvävnad, vanligtvis axlarna och längs ryggraden, medan en massageklient ligger på ryggen.

Palmstorleken Stenar

Palmstorlekar värms till en hetare temperatur än tån eller placeringsstenar. Dessa arbetande stenar används i cirkulära eller långa glidande rörelser för att förbättra cirkulationen och lindra muskelspänningen.

Större storlekar Arbetssten

Större uppvärmda stenar används på stora muskler som gluteus muskler i skinkorna eller hamstringarna på baksidan av låren. Att rotera dessa större stenar i en cirkelrörelse samtidigt som de håller dem på plats ger ett djupare tryck för att släppa spänningen.

Varning

Hot stenmassage rekommenderas inte generellt för kvinnor som upplever heta blinkningar, över inflammationsområden, vid vissa punkter i graviditet, hjärtproblem och andra medicinska tillstånd inte listade. Diskutera eventuella problem med en massageterapeut eller annan vårdgivare. Basaltsten används ofta i varm stenmassage på grund av dess värmehärdande egenskaper. Stenarna som används för denna typ av massage är släta och avrundade för lätt flöde över kroppen.