Guys Rockabilly frisyrer

 

Pompadour

Pompadour var den vanligaste frisören av den ursprungliga rockabilly-tiden. Den användes av Elvis Presley, Frank Sinatra, James Dean, och många andra trendsättare från 1950-talet. Några anhängare till stilen föredrar kortare hår på sidorna och längre hår på toppen, andra tänker inte lite längd i ryggen. Några som långa sideburns. Men långt hår på toppen är nyckeln till stilen, oavsett vad som händer på fransarna. Håret smälte i allmänhet grundligt med gammalskola pomade eller Brylcreem, även om moderna geler och andra hårprodukter kan uppnå liknande effekter. Efter det att slicked-back hjälmen har blivit uppnådd, är en vanlig man 's kam kan användas för att lyfta det långa håret på toppen i en kilform som liknar en kuk kam. Nyligen har stilen också kallats en Quiff.

Videodemonstrationer av Quiffing-processen kan ses i länkarna nedan.

Variationer

Medan de flesta unga rockare på 50-talet faktiskt hade plana toppar och besättningssnitt har dessa hårklippningar för det mesta gått i stil i den moderna Rockabilly-subkulturen. Den flamboyanta pompadouren är det allmänt föredragna utseendet på män i scenen. För de som verkligen vill sticka ut, kan vissa tappvarianter på pumpen försökas och mästas, med lite övning. Duck Tail nådde det vanliga i en episod av 'Lämna den till Beaver', när prototypisk kvadrat Wally Cleaver bar frisyren som en form av mildt uppror (han såg felet på hans vägar, förstås ). Den primära förändringen, som ger stilen sitt namn, är användningen av en råtta-kam, för att införa en mittdel på baksidan av huvudet, vilket efterliknar utseendet på en andas bakre region.

Detroit löper långt på sidorna med en smidig och stilig platt topp. Sidor och kammar kammade framåt i mitten av pannan skulle vara en Jelly Roll.

Några av de mest imponerande moderna versionerna av dessa frisyrer kan ses i den japanska rockabilly-subkulturen, där frisyren är en fara för låghängande skyltar.

Psychobilly, Gothabilly och Punkabilly

Psychobilly är en offshoot av Rockabilly som introducerar campy voodoo och horror referenser, liksom som en tyngre punk rock vibe. Viktiga musikaliska handlingar i genren är The Cramps and Screamin 'Jay Hawkins. Stilen är i grunden densamma, även om mohawks är utbredd inom scenen.

Gothabilly är en liknande rörelse, som är Punkabilly. Neo-Swing-adherenter kan också vara svåra att skilja från Rockabilly-älskare.

Klädstilar

Kläderna går med håret. För de mest vintage look, kolla in filmer från 1950-talet som innehåller Marlon Brando, James Dean, eller Elvis Presley. White Ts är alltid populära, liksom snygga jeans och läderjackor, men dean och Presley hade klart en mer måttlig garderob. Motorcykel stövlar är vanliga skor.

Samtida stilar innehåller också bowlingtröjor, vingtipsskor och James Dean-stilen, zip-up windbreaker. Eventuellt vintage tillbehör kan lägga till en personlig touch till grundstilen.

Roligt

Rockabilly stil är framför allt roligt. Filmer som John Waters 'Crybaby' (1990), den ständigt populära 'Grease' (1978) eller en hel Elvis-festival på TV kan uppmuntra dig att anta utkik efter en kommande Halloween-fest. Det kan vara det Rockabilly är ditt liv, och du lämnar dig aldrig hem utan din quiff som flyger högt och åtta boll tatuering flammande.

Vilken grad av nedsänkning du letar efter, denna handledning, tillsammans med en kam och massor av styling produkt, ska få dig där du vill gå. Termen 'Rockabilly' avser en hybrid av land- och rockmusik som dateras fram till mitten av 1950-talet. Musiken har uthärdat som en subkultur, med enstaka populära återupplivningar. Den första amerikanska väckelsen kom 1982, med frisläppandet av The Stray Cats 'albumet' Built for Speed ​​'. Stray Cats frontman Brian Setzer var också en framträdande siffra i 1997-svängrörelsen, som innehöll delar av swing, punk, rockabilly och hot jazz för dansare. Samtida fans tenderar att följa vintage modetrender: knäppte blå jeans, tatueringar, plånbokskedjor och motorcykel stövlar är grunderna i den manliga rockabilly looken. Höga, utarbetade frisyrer är den härskande ära. Om du inte är rädd för att bli oljig, så är det hur det är gjort.