Olika hårklippningar för långt hår

 

Långa hårklippningar

Det finns tre olika primärskärningar som används för att trimma ändarna av långt hår. Den första snittet är rakt över för att skapa en jämn linje. Den andra skärningen är en mjuk oval som skapar en mild linje från det långa håret i mitten av ryggen till det något kortare håret vid sidorna. Den tredje skärningen är en skarp 'V' som skär håret i mitten av ryggen lång med en vinklad linje som leder till det kortare sidohåret. Ditt val av bang och layering stilar kan kombineras med dessa tre primära nedskärningar för att skapa ett sortiment av stilar.

Om du vill ha en enkel och söt stil, har ditt långa hår trimmat med en rak klippning. Lägg till några korta och trubbiga smällar över pannan från örat till örat. Om du vill ha något lite nyckfullt, använd det raka snittet på ditt långa hår och koppla det med några inverterade ovala smällar. Dessa päls är kortare i mitten av pannan än på sidorna. Smällen fortsätter att bli längre, desto närmare kommer de till öronen.

För en naturlig stil, prova en enkel ovalskärpa utan smäll, och du kan bara låta håret flöda fritt. Om du vill ha något som känns flirty, försök att ha ditt långa hår klippt i en mjuk oval i ändarna och lägg till några lätta fjädrar som hjälper till att rama ansiktet. Koppla skäret med försiktigt sidosvepta pärlor. För att lägga till en viss definition på stilen, prova den ovala klippan med tunga skikt runt hela huvudet. Lägg till några lagade pärlor som är tillräckligt långa för att vara undangömt bakom öronen.

Om du vill ha ett ultramodernt utseende, försök klippa ditt långa hår i en 'V' -form i ändarna. Håll håret ett lager och skära pärmarna i en kort, rak linje över pannan. För att mildra 'V' -skärningen, försök att lägga till en liten skikt i samma 'V' -form. Koppla ihop stilen med några mycket långa och lättskalade smällar.

Långt hårvård

För att hålla ditt långa hår frisk måste du ta hand om det ordentligt. Långt hår tenderar att bli torrt och skört ganska lätt, även om håret nära din hårbotten är fet. Använd alltid fuktkräm på håret för att hjälpa till att hydrera det. Du behöver inte använda balsam på toppen av ditt hår om det är oljigt, men använd det på ändarna. Efter sköljning av balsammetern från ditt hår, använd kallt vatten som en andra sköljning. Det svala vattnet kommer att hjälpa till att stänga hårknivarna, vilket gör strängarna starka och glänsande. Det finns många olika hårklipp för långt hår. Den långa längden tillåter så mycket variation i utseendet att du nästan kan bära en annan frisyr för varje dag på året. Långa tressar menar emellertid att det finns mer hår att skada och bryta. Varje bra frisyr måste börja med hälsosam skärning. Korrekt vård och regelbunden trimning är avgörande för att bibehålla hårhälsan.