Hur man bär en Claddagh Ring

 

1.

Om du inte äger en Claddagh ring, köp en i en fin smycken butik eller på Internet. Se resurser nedan.

2.

När du har fått din ring är det viktigt att du bär den på rätt finger. Vissa par kan välja en Claddagh ring som sitt bröllopsband, och om så är fallet kommer de att bära det på ringfingeren i vänstra handen. Var noga med att peka ringen in mot kroppen om du är gift. Om du är förlovad, måste ringen vara pekad utåt.

3.

Att sätta ringen på ens högra hand är också perfekt. Om du är engagerade bör bära ringen med hjärtat peka inåt mot kroppen. Om du inte har något seriöst förhållande kan du bära ringen på samma finger, men med hjärtat peka utåt och bort från din kropp.

Tips och varningar

  • När du bär en Claddagh-ring kan det vara trevligt att veta vad varje del av ringen symboliserar. Det centraliserade hjärtat representerar kärlek, händerna som håller hjärtat representerar vänskap, och den förhöjda kronan representerar trohet och lojalitet.
  • Många par väljer att dekorera sina Claddaghringar genom att lägga till diamanter eller smaragdar som accentstenar centrerade i hjärtat av kronan, eller de omgivande banden skulle kunna förgöras med Celtic knop eller extra pärlor.
  • Claddagh ringar är gjorda i gult guld, vitt guld och silver. Initialer och datum kan också vara engrav ed på ringarna för att ge dem den extra sentimentella kontakten.
  • Köp din ring från en välrenommerad säljare som de som anges i resurserna nedan. De kan också hittas på fastighetsförsäljning, antikaffärer eller juvelerare.
  • Du behöver inte vara irländare för att ha en Claddagh-ring!
  • Claddaghringen är en välkänd symbol för romantik, trohet och irländsk kultur. Ringen, som är formad i form av två händer som håller ett hjärta med en krona på toppen, ges ofta i vänskap eller som ett bröllopsband. Hur man bär på Claddagh-ringen avslöjar mycket om den personens romantiska tillgänglighet eller brist på den. Om du äger en Claddagh-ring och du är osäker på om du har på dig den på rätt sätt, läs vidare för att ta reda på det.