Hur man säljer vintage smycken på E-Bay

 

1.

Först behöver du något att sälja. Om du inte äger den här smycken redan och planerar att köpa den, gå till varuförsäljning (äldre stadsdelar erbjuder de bästa fynden), fastighetsförsäljning eller loppmarknader. Men gör dina läxor! Om du betalar för mycket, kommer du att förlora pengar när du säljer. Kolla in vintage smyckesektionen på e-bay, titta på några artiklar och se vad de säljer för. Det mesta av budet händer i slutet av auktionen, så du får inte en bra uppfattning om värdet om du inte tittar på ett föremål till slutet. Bestäm vilka vilka delar du gillar mest ... och håll fast vid vad du vill. Försök inte gissa vad andra människor kommer att tycka om tills du börjar sälja några saker och få lite erfarenhet. Jag började med en påse smycken som gavs till mig av någon som skulle kasta den ut. Det satt i min källare för ett år tills jag äntligen fick det tillsammans och sålde det på e-bay. Jag är partiell i någonting med kristaller eller rhinestones, och ja, om jag hade tiara skulle jag ha det på jobbet. Har du ett problem med det? Som det visar sig finns det en hel del andra som vill ha tiara med rhinestone-älskare där ute. Men jag sålde också en lås med fula bruna och orange blommor för över $20 ... så vet du aldrig. Men som sagt sa börja långsamt ... släpp inte ut och köp alla de fulaste bitarna du kan hitta bara för att jag sa det!

2.

Rengör smycken och gör dig redo att ta några bilder . Smycken är svåra att fånga, men bilden är vad som ska sälja dina föremål. Jag använde en mörk svart T-shirt som bakgrund och tog bilderna i ett upplyst område. Ta mycket bilder ... några med blixten, några utan. Var noga med att få ett bra foto av hela objektet, om det är en uppsättning, inkludera alla bitar. Ta sedan massor av närbilder. Håll den i handen om du vill visa storlek. Om det finns unika detaljer, till exempel en tillverkares stämpel eller en filigranlås, var noga med att ta närbilder.

3.

När du har tagit alla dina bilder, ladda dem på din dator och plocka ut det bästa av dem. Även om varje auktion ska ha en bild inklusive alla bitar till salu, är ofta det bästa skottet en närbild. Använd ditt bästa skott för huvudbilden, oavsett innehåll. är ett bra skott, köpare kommer att klicka på ditt objekt för att se resten av bilderna.

4.

Nu är du redo att lista. Hämta föremålen framför dig när du listar dem. Undersök var och en och beskriv dem så bra du kan. Bilderna kommer att dra köpare till ditt objekt om de hittar det i en sökning, men beskrivningen är vad som hjälper dem att hitta den i första hand. om att använda fyllnadsord som 'underbara' eller 'vacker'. Det är inte bara en mening, men ingen söker efter 'vackra vintage smycken'. Använd beskrivare som berättar något konkret om objektet. Tänk på vad du skulle skriva om du letade efter den här biten. Det är viktigt att notera att om smycken är signerade (vilket betyder att det har en stämpel eller en signatur med ett namn på den) ska du ange det i beskrivningen. Ett exempel på en bra beskrivning är följande: 'Vintage Signed Barclay Rhinestone och Turquoise Necklace and Earrings'

5.

Inkludera mätningar i din beskrivning och var ärlig om stycket. Om en eller två av rhinestonesna är 'döda', var noga med att notera det. Ställ inte på några rabatter för kombinerad frakt och specificera dina policyer för frakt över hela landet. Mest av allt, ha det roligt och få det inte avskräckt. En av mina favoritbitar som nyligen såldes för mindre än 5 dollar (bilden här). Men som jag sa, sålde jag några saker för mycket mer än jag hade förväntat mig. Till slut borde det vara jämnt och du borde ha det bra att spela klä upp medan dina varor säljer!

Har du några stora gamla kostymsmycken som sitter runt i din källare och ber om att bäras av någon, men du kan verkligen inte rätta med att ha det rhinestone halsbandet och tiara att arbeta? Har du köpt en skobox full med kristallhatttappar och broscher på en gårdsförsäljning för att de var så glittrande hade du bara haft dem, men vet nu inte vad de ska göra med dem? Sälj dem på e-bay! Det är väldigt enkelt, och om du älskar smycken, men det går inte med jeans och sneakers ensemble du bär oftast, kan det vara ett bra sätt att tjäna lite pengar samtidigt som du samlar in delar du älskar.