Typer av hårflätor

 

English Braid

Det här är den vanligaste fläkten runt. Från nacken är håret uppdelat i tre lika delar. Flätan formas genom att korsa vänster över mellankanten, sedan höger över mellankanten och hålls i botten av ett elastiskt hårband.

Fransk fläta Fransk flätan är i grunden densamma som engelska endast fläta istället för att dela hela håret i tre delar, börja med en mindre sektion och låt resten av håret hänga. Sedan lägger du i bitar av hår från varje sida när du passerar över mittstycket. Du kan börja hela vägen upp i pannan och skapa en tät flätan, eller du kan starta flätan längre ner i hårbotten för en lös fläta.

Swiss Braid

Den schweiziska flätan har än en gång blivit mycket populär. Du ser den på catwalken i högmodeshow. Den är formad genom att korsa två flätor i nacken och sedan föra dem upp och runt toppen av huvudet som bildar en slags krona.

Crown Braid

Liknande den schweiziska flätan men mycket svårare att uppnå är kronflätan vacker och snygg. En kronflätta är vävd runt huvudet i fransk flätestil, medan den schweiziska flätan är omslagen och fastspänd. Det är svårt att få en kronflätning, men resultatet är fantastiskt om det görs korrekt.

Classic eller Schoolgirl Braid

Klassiska flätor uppnås genom att dela håret i två lika stora delar och sedan flätas på samma sida. Vanligtvis ser den här typen av fläta på unga tjejer, men för att om det är enkelhet och ungdomlig utseende, är det också en populär stil för vuxna.

Microbraids

Microbraids var en gång en modeklaration för afroamerikanska kvinnor, men har blivit populär hos alla kvinnor på grund av bifogad till Bahamas, Jamaica och andra turistområden. Det är en form av fransk fläta, men görs i mycket små rader över hela huvudet.

Microbraids går i flera månader, men de kan också vara skadliga för håret. Om du bestämde dig för att ha ditt hår gjort i microbraids, var noga med att ångra dem varannan tre månader för att undvika brott. Mammor har flätat sina döttrar 'hår i flera århundraden av flera anledningar. Flätor håller håret välskötta under en lång tidsperiod och är en trollfri reglering av långt hår.

Under hela historien har kvinnor flätat deras hår av både praktiska och estetiska skäl. Konsten att fläta har förfinat sig genom åren och många tekniker har utvecklats för att göra det både snyggt och bekvämt.