Hur man köper Body Scrub

 

1.

Köp en örtskrubba, innehållande jordabrikos eller persikor, frön eller nötter för att exfoliera områden där huden är tjock, som klackarna och armbågarna. Dessa scrubs är rika på A-vitamin, vilket är viktigt för hälsosam hud. Nötoljor, som mandel, hasselnöt och solros, helar speciellt för torr hud. Undvik att använda dessa scrubs på områden av känslig hud, eftersom de exfolierande partiklarna tenderar att ha skarpa kanter.

2.

Köp en mineralbaserad skrubbe, som de som innehåller lera, pimpsten eller sand, för djuprengöring. Havsaltskrubb är särskilt populära och effektiva. De marina extrakten uppfriskar huden och har en tömningspåverkan på vävnaden, dra tillbaka gifter när de närmar och mjuker huden.

3.

Få en sockerskrubbe för användning i ansiktet. Granulerna är mindre och mjukare än havsaltskrubb. Sugar scrubs har också fördelen med en naturligt förekommande glykolsyra, en typ av alfa hydroxysyra som återupplivar huden och hjälper det att uppnå ett mer ungdomligt utseende.

4.

Välj en havregryn skrubba för kroppsdelar som behöver speciell lugnande. Havregryn är särskilt mild och noteras för dess fuktighetsgivande egenskaper och dess förmåga att minska inflammation.

5.

Välj en kemisk exfolierare om du har särskilt känslig hud. Dessa produkter använder enzymer, retinoler eller alfa- och beta-hydroxidsyror för att lätt exfoliera döda hudceller.

Tips och varningar

  • Använd inte loofah för att exfoliera fläckar eller skador på huden, eftersom loofahs ofta hänger i duschen utan att rengöras och därmed är belagda med bakterier. Använd en ren tvättduk och kroppskrubb istället.
  • Skölj noga. Skrubbning kan för grovt skada huden.
  • Att använda en kroppscrub är ett utmärkt sätt att exfoliera död hud, krossa porer och låta huden absorbera fukt. För att få optimala resultat med en kroppscrub, köp en produkt som är speciellt anpassad för din hudtyp och kroppsdelarna som du tänker använda den på.