Typer av mäns hårklipp

 

Företag

För att ha på sig den här klassiska herrarnas hårklipp är ditt hår klippt till ca 1 tum på sidorna / baksidan och upp till 3 tum på framsidan / framsidan. Du kan ha en sidodel eller ha den borstad rak tillbaka med gel. Den här frisyren fungerar för alla hårtexturer. Några män som håret skär upp över öronen för ett konservativt affärsutseende. Korta sidor och en något längre övergripande längd ser mer avslappnad men fortfarande professionell. En traditionell frisyr ska trimmas minst en gång varannan månad för att vara skarp.

Sport

En bra sport frisyrning är en som snabbt kan piskas i form även när den är blötläggd i svett. För grovt, rakt hår försöker du ha ett skikt av rakblad. En surferskärning (buzzed nära sidorna med en längre topp) fungerar bra för lockigt eller vågigt hår. Du kan enkelt fingerstila dessa skärningar, även efter att du har tagit bort skyddande huvudbonader. Om du vill ha en blandning av sportiga och snygga, prova fauxen hawk. Håll bara lite hår kitt häftigt för att ge den den trevligt definierade mittspetsen.

Mil itary

Den höga och snäva 'Army' -klippningen och buzz cut är båda trimmade mycket nära hårbotten. Håret på toppen är bara lite längre. En armskärning kan borstas för att stå rakt upp medan buzz-skärningen är avsedd att ligga platt. Dessa stilar ser utmärkta på äldre män och är övertygade om yngre killar. Dessa hårklippningar kräver mycket lite underhåll och kan göras hemma.

Modern

Moderna män s haircuts handlar om form och stil. Emosnitt är mycket texturerat och skiktat för att uttrycka individualitet. Punk-stilar använder en kombination av rakade sektioner och spikar för att visa ett personligt uttalande. Dreads och cornrows, men knappast nya, tenderar att falla i den moderna kategorin. Det beror på att det har tagit ett tag för etniska frisyr att accepteras av det vanliga samhället.

Retro

Från shaggy mop-top stilar till kaskader av lockar tenderar retrohårens hårklipp att vara långa. Dessa stilar är populära hos killar i tonåren och tjugoårsåldern. Men om du arbetar på ett akademiskt eller konstnärligt område kan du vanligtvis komma undan med långt hår i alla åldrar. Bara håll det väl preparerat och se till att det komplimangerar ditt ansiktsform. Haklängdspartiet i mitten ser bra ut på män som har symmetriska egenskaper. Att hålla knuffen svepte åt sidan eller den andra fungerar bäst på de flesta killar. Människor som deltar i friidrott (eller som är i militären) tenderar att hålla sina hår korta för enkel vård. Modernt utseende och långa retrostilar är ofta populära hos modemedvetna, yngre killar. Det finns viss överlapp mellan dessa snitt. Ofta har det färdiga utseendet att göra med hur håret är stylat.
PDF:c109