Hur kan jag göra en kroppsfolie hemma?

 

Innan omslaget

Ta en varm dusch innan vikten öppnar porerna, men raka inte. Använd en naturlig borstkropp på huden för att stimulera cirkulationen. Dricksvatten hela dagen uppmuntras före och efter kroppsförpackningen för att hjälpa till att spola ut toxiner och frikopplat fett. Välj ett varmt, privat rum i hemmet, eftersom vikten kommer att behöva stanna på kroppen i en timme. Håll en kopp ört tillgänglig att dricka under kroppsfolien.

Samla ingredienserna

Många ingredienser kan väljas för en kroppsfolie, beroende på individens specifika behov. En enkel kroppsfolie kan bara innehålla lera och salt. Vissa människor kanske vill inkludera ytterligare ingredienser, såsom eteriska oljor, örter och andra näringsämnen för att förbättra effektiviteten hos kroppsplåten. Det finns många typer av ler som kan användas för en kroppslindning. Några exempel är fransk grön lera, bentonitlera, kaolinlera och havslera. Syftet med lera i en kroppsfolie är att dra olja och toxiner ur huden. Två koppar lera behövs för kroppsförpackningsblandningen .

Dödsalt är det bästa valet eftersom det innehåller ett stort antal mineraler. Andra godtagbara alternativ inkluderar Epsom-salter eller vanligt havsalt. En kopp salt behövs för kroppsförpackningsblandningen. />
Att lägga till några droppar essentiell olja till kroppsförpackningsblandningen hjälper till att bekämpa celluliter. Föreslagna eteriska oljor att använda i en kroppsfolie inkluderar lavendel, fänkål, enbärbär, citron och rosmarin. Havsgrönsaker kan också läggas till kroppsförpackningsblandningen. Kelppulver, irländsk mosspulver eller blåspolspulver hjälper till att avgifta huden och tillsätta näringsämnen. Lägg till en kopp havsgrönsaker till kroppsförpackningsblandningen om så önskas.

Många olika örter kan läggas till en kroppsfolie. Örterna ska slipas i ett pulver med en mortel och en pestel eller en matprocessor. Några förslag: ginseng, kamomill, enbär bär, marshmallow rot, grönt te löv, aloe vera blad, stickande nässlor och ayurvediska örter. Användning av en kombination av två örter rekommenderas. Det behövs en kopp totalt örter.

Vad gör du

Ta ihop två kvartar destillerat vatten i en rostfritt stålkärl, ta sedan bort från värme.

Lägg till alla önskade ingredienser i vattnet och kombinera noggrant. Låt blandningen svalna tills det är bekvämt att röra, vilket ska vara cirka 15 minuter.

Flytta blandningen till rummet där kroppsväxten ska utföras.

Doppa de tunna handdukarna eller lakan en i taget i blandningen. Börja vikla benen i vristområdet. Efter att alla önskade områden är inslagna, lägg dig ner och slappna av bekvämt i en timme.

När tiden är ute, ta bort wrap och ta ett bad som är varmt men inte varmt. Ett populärt sätt att avgifta huden, bekämpa celluliter och shed inches, är kroppsinpackningar ofta dyra när de administreras i en spa-miljö. Att göra en kroppsfolie hemma är ett bekvämare alternativ som bara kräver lite förberedelse. Att utföra en omgång en vecka i sex veckor ger de bästa resultaten. Allt du behöver göra en kroppsfolie hemma är några gamla lakan eller tunna handdukar, en stor lagerpott och några ingredienser.