Hur man behandlar mörka ögonkretsen

 

1.

Applicera skalad och riven råpotatis åt dina ögon minst tre gånger per vecka. Lämna potatisarna över ögonen överallt om möjligt.

2.

Suga bomullskulor i gurkajuice eller skiv en färsk gurka och applicera dem på ögonen. Lämna dem på i 15 minuter för en avkopplande behandling som hjälper till att minska mörka ögonkretsen.

3.

Massera mandelolja i huden kring dina ögon vid sänggåendet. Prova detta i två veckor för att se resultat.

4.

Practice Pranayama, som är en kontrollerad andningsövning. Prova detta varje dag i minst fem minuter för att minska stressen. Besök Yogas webbplats för information om hur man övar Pranayama.

5.

Drick mycket vatten. Att hålla sig hydratiserad kan hjälpa till att minska mörka ögonkretsen.

6.

Ät en hälsosam kost med färska frukter och grönsaker.

> Få gott om vilsam sömn.

Tips och varningar

  • Om du har mörka ögonkretsar som inte svarar på någon av dessa behandlingar, besöker du läkare för att se till att det inte finns någon underliggande hälsorisk.
  • Undvik att ta för mycket vitamin A eller för mycket Retin-A. Detta kan orsaka problem med levern, vilket kan orsaka mörka ögonkretsar.
  • Undvik för mycket socker. Många gånger kan det orsaka insulinproblem, vilket kan leda till ögonpuff och mörka ögonkretsen.
  • Undvik för mycket salt. Salt kan orsaka vätskeretention, vilket kan leda till mörka ögonkretsen.
  • Kroniska mörka ögonkretsen kan vara ett symptom på flera saker. Du 'får inte tillräckligt med sömn, du' äter inte en hälsosam kost, kanske du ärvde dem eller du kanske bara beror på åldrande. Det finns många billiga och enkla behandlingar för mörka ögonkretsen du kan göra hemma.