Hur man gör produkter för torr hud

 

1.

Blanda en hudrengöring för att använda varje morgon. Använd en äggula, en tesked apelsinjuice, en tesked olivolja och några droppar vardera av rosevatten och limejuice.

Spraya mineralvatten på din hud varje morgon. Pat det torrt lätt.

3.

Applicera en lätt applicering av babyolja efter en dusch eller bad.

4.

Köp torra eller färska örter för användning i tonervatten eller ansiktsbastur. Kalendula, komfrey, kamille, lavendel och pepparmynta är bra för att bekämpa torr hud.

5.

Ta med 2 liter vatten till koka. Minska värmen och tillsätt 2 till 4 matskedar örter. Simma tills potten producerar ånga. Placera potten på ett bord och sitta med ditt ansikte ovanför ångan i 15-20 minuter.

6.

Följ en ansiktsbastu med ansiktsmassage och fuktgivande behandling. Ta bort ansiktet från ångan och massera med torr havremjöl. Splash ditt ansikte med kallt vatten och låt det torka. Applicera en mask, fuktkräm eller olja.

7.

Skapa en mask. Blanda ett ägg, en tesked honung, en halv tesked olivolja och några droppar vatten. Sprid över ditt ansikte och låt på i 20 minuter. En annan mask att prova är en blandning av en halv mashed mogen banan och 2 uns vanlig yoghurt.

Torr hud kan se tråkig och uttorkad. Extremt torr hud är benägen att chappa och spricka. Torr hud är resultatet av kroppens låga talgproduktion. Det kan orsakas av ärftlighet, vitaminbrist, hudförhållanden eller exponering för elementen. Hemmagjorda produkter med naturliga ingredienser är mjuka på torr och känslig hud. Här är några steg att göra dina egna torra hudprodukter hemma.