Hur man gör en lermask

 

1.

Välj ett lerpulver. Det finns fyra grundläggande typer av lerpulver till ett rimligt pris. Du kommer att vilja välja lera eller leror (om du vill blanda dem) enligt din hudtyp. De sträcker sig på en skala från fet hud till torr hud. Bentonitlera och fransk grön lera är bäst för fet hud, Rosa Kaolinlera är bäst för normal hud och vit kaolinlera är bäst för torr eller känslig hud. För en enda lermask använd 3 matskedar lerapulver.

2.

Välj dina eteriska oljor. Genom att lägga till eteriska oljor kan du lägga till doft och hälsofördelar till din lermask. Du kommer att vilja välja de få som du vill och lägga till ett par droppar vardera till din lera. Här är några alternativ som du kanske vill välja mellan:

-Tea Tree Oil: Dödar bakterier och hjälper till med akne
-Geraniumolja: Balanser oljiga och torra portioner för kombinationshud
- Juniperolja: Avgiftar huden
-Lavenderolja: Lugnar rodnad
-Sandalwoodolja: Ger näring till torr hud

3.

Välj tillsatser. Du kan också lägga till en mängd andra ingredienser för att möta dina skinnbehov och lägga till underbara drag i din mask. Det finns massor av saker att välja mellan. Lägg till 1 tsk till 1 matsked av vilken typ du önskar.

-Honey: Antibakteriell för att hjälpa till med akne och fuktgivande för torr hud
-Yoghurt: Smoothes, lugnar och fuktar
-Rosewater: Minskar inflammation, läker och lugnar
- Vitamin E Olja: Anti aging, läkning och fuktgivande
-Aloe Vera Gel: lugnande, fuktgivande, läkning

4.

Blanda alla ingredienserna ihop bra . Beroende på dina val kan din mask fortfarande vara pulveriserad och torr eller ha en bra konsistens.

5.

Om din lermask fortfarande är torr, vill du lägga lite vatten (med rent eller filtrerat vatten är bäst) eller lite te (antingen beredat grönt eller kamillete som kommer att tillsätta näringsämnen till huden) för att fukta den till önskad konsistens.

p> För att använda din mask applicera ett tunt lager på huden och låt sitta i 10-15 minuter för att torka. Skölj noggrant, tvätta ansiktet, använd astringent eller toner och avsluta med en bra fuktkräm!

Tips och varningar

  • Du kan lagra oanvänd lera kylskåpet i upp till sju dagar.
  • Lera masker har blivit alltmer populära. Detta beror på att de är lätta att använda, avkopplande och bra för huden. Men dessa underbara masker är ofta fulla av mystiska kemikalier och okända produkter. Du kan få samma, om inte bättre resultat från hemmet, gör dina egna lera masker!