Hur man minimerar smärta från en tatuering

 

1.

Motstå frestelsen att vara full eller på droger under tatueringssessionen. De flesta artister vann helt enkelt inte någon som verkar vara under påverkan av sådana ämnen. Och du vill vara klok för att du ska få den tatuering du verkligen vill ha.

2.

Ta överklagande antiinflammatoriska läkemedel eller andra smärtstillande medel innan du sätter dig ner i stolen. Också överväga att fråga din tatuering om hon har någon nummerande eller desensibiliserande gel tillgänglig, vilket kan minska smärtan bara lite bit.

Under tatueringsproceduren andas djupt och stadigt för att hålla din hjärtfrekvens under kontroll och för att undvika svimning. Försök att inte tänka på vad nålen gör - dra och hakla genom din hud och distrahera dig själv genom att prata med en vän, titta på tv, lyssna på musik eller meditera.

Om smärtan blir outhärdlig, fråga tatueringskunsten om du kan ta en paus. En stor tatuering kan ta timmar att slutföra, och en bra tatuering kommer att förstå om du behöver gå ut eller vila regelbundet.

5.

När tatueringen är klar ska tatueringen täcka den med en lätt film av plastfolie eller något liknande. Detta stannar normalt i mindre än 24 timmar och erbjuder inget skydd mot smärta. Fortsätt att ta överdriven smärtstillande medicin efter behov. Luta dig inte på, repa eller pissa vid den nya tatueringen. Applicera inte balsam som inte föreslagits av din tatueringskonstnär - vissa lotioner kan orsaka irritation eller blekna ut tatueringen tidigt. Omedelbar rodnad och blåmärken är normala. Skabbning kan också uppstå.

Fråga en tatueringskonstnär om det gör ont för att bli blekt och han säger: Ja, det gör det naturligtvis. Det är en nål. Jabbing in i din hud. Om och om igen.

När du kommer över denna ringsignation för tatuering, kom ihåg att det finns saker du kan göra för att minimera smärtan under proceduren.