Naturliga örter för hår

 

Normalt hår

Normalt hår kan dra nytta av användningen av många olika örter, men kamille är en av de bästa och enklaste, och lämnar ditt hår med en mild örtdräkt. Häll bara en kruka med kamomillte med två tepåsar och två koppar vatten. Låt teet svalna så kamille kan branta. Tvätta håret med din favorit shampoo och häll örtte genom håret. Handduk torka håret utan att torka ut kamomillte.

Torrt hår

Rosemary, kamille, komfrey, ringblomma, salvia och lavendel är alla fördelaktiga örter för torrt hår. Välj två eller tre i form av eteriska oljor och blanda några droppar med en matsked olivolja, kokosnöt eller jojobaolja. Massage örtoljan genom ditt hår. Låt det sitta i tio minuter, tvätta sedan håret med en mild fuktgivande schampo. Aloe är också fördelaktigt för torrt hår, och kan kombineras med lika mycket castiltvål och en tesked av din favoritolja för ett närande schampo.

Oljigt hår

Myntschampo är en av de bästa växtbaserade behandlingarna för Oljigt hår och den rena, uppfriskande doften är en extra bonus. Brew en kopp mintte genom att kombinera två matskedar av torkad spearmint och två matskedar av torkad pepparmint och en matsked torkad salvia i en kopp kokande vatten. Ta bort teet från värmen och låt det branta i 30 minuter, lägg sedan det till 2/3 kopp milt schampo, såsom castil eller babysjampo. Förvara mintschampo i kylskåp.

Färgat hår

Prova en enkel rosmarin-varmoljebehandling för hår som skadas genom upprepad användning av kemiska färgämnen. Lägg 1/2 kopp olivolja eller mandelolja i en kastrull och lägg till en stor handfull torkade rosmarinblad. Värm blandningen tills den är varm och torka oljan. Massage den rosmariniga oljebehandlingen genom ditt hår. Vik i plastfolie, lägg en varm handduk över toppen och låt den vara i 15 till 20 minuter. Shampoo håret noggrant för att ta bort oljan och upprepa behandlingen varannan vecka.

Lavendel

Lavendel är en mycket effektiv behandling för torrt, sprött hår och kan kombineras med kokosnötolja för en närande hårbottenmassage. Helt enkelt kombinera lika delar av kokosnötolja och lavendelolja och massera det i håret och hårbotten. Lämna det i ditt hår i några minuter och schampo som vanligt. Inom några dagar bör du märka en markant skillnad i ditt hårs tillstånd. Om ditt hår är solskadat och sprött, torkat ut med hjälp av kemiska färgämnen, om det är oljigt, limmat och livlöst eller om ditt hår blir lite tunt, finns det växtbaserade läkemedel som kan återställa ditt hår till en hälsosam villkor. Även om ditt hår är hälsosamt, kommer örter att se till att det förblir hoppande och glänsande.