Hårväxt tips för afroamerikaner med tunna hår

 

Korrekt hårvård

För att starta om hårväxten efter uttunning måste du först stoppa gallringen. Håret kan fortfarande växa, men dina växande ansträngningar är bortkastade medan håret fortfarande är ohälsosamt. För att sluta tunna, ta reda på orsaken till det. Om det är på grund av förändringar i kroppen (hälsoproblem, hormonella förändringar, medicinska biverkningar, etc.), sök hjälp av en läkare för att rätta till problemet. Oftast är orsaken till att tunna håret i afroamerikaner är deras hårvård, att äta och utöva regimens. Du måste lära dig hur du ska ta hand om din hårtyp. Köp produkter gjorda speciellt för afroamerikanskt hår. Detta är viktigt på grund av sminken av afroamerikanskt hår. Dess grova konsistens kommer från ett tjockare ytterlager. För att hålla afroamerikanskt hår fuktat behöver du produkter som kan tränga in i det här skiktet.

Vissa afroamerikaner väljer att tvätta håret dagligen. Detta är okej så länge du gör det med en mild fuktgivande schampo. Tvätta håret för ofta med schampon som innehåller hårda kemikalier gör det emellertid att torka ut och börja tunna. Försök som regel att tvätta håret var tredje dag. Följ alltid shampooen med en bra balsam.

Tunnar hår behöver flera behandlingar för att korrigera skadorna. En proteinbehandling stärker håret för att stoppa eventuella fler brott. När du väljer proteinbehandling, gå till en som har hydrolyserad keratin som en viktig ingrediens. Detta liknar det protein som redan finns i håret och är det bästa sättet att korrigera tunna hår. Följ upp proteinbehandlingen med fuktgivande behandling för att undvika överdriven torrhet. Min rekommendation skulle vara ApHogee 2-stegs proteinbehandling med ApHogee Balancing Moisturizer.

När det gäller styling, kom ihåg att mindre är mer. Ju mindre du manipulerar det naturliga flödet av ditt hår desto friskare blir det. Använda heta stylingverktyg dagligen skadar håret och orsakar mer gallring. Försök att inte använda dessa verktyg mer än en gång i veckan. Håll de övriga dagarna fast med skyddande styling (bollar, vändningar, flätor, våtsatser och ponytails).

Kostförändringar och övning

Uttrycket 'hår växer från insidan' är helt sant. Ohälsosamt hår, naglar och hud är varningsskyltar om felaktig vård på insidan av kroppen. För att öka ditt hår längre, gör några kostförändringar. Ät gott om magre proteiner och färskvaror. Gröna bladgrönsaker innehåller järn som ökar blodcirkulationen i hårbotten. Jag har börjat följa en Medelhavsdiet som består av råa frukter och grönsaker, magert protein, helkorn och nötter, olivolja och druvor med varje måltid och ett glas rött vin med middag. Denna diet har förbättrat mina hårs övergripande hälsa och glans och främjat mer tillväxt än jag någonsin sett. Det ger min kropp rätt mat, samtidigt som man eliminerar toxiner, särskilt med tanke på olivoljans antioxidantegenskaper, mandel och rött vin .

När du ändrar din diet, se till att du får regelbunden motion. Övning är viktigt i allmänhet och det öppnar porerna och släpper ut toxiner genom svettkörtlarna. Detta främjar hårväxt eftersom kroppen kan fokuserar på att fördela näringsämnena från din kropp och det tillåter hår att växa i en icke-förorenad miljö. Övning ökar också ämnesomsättningen, vilket är viktigt vid hårväxt. När ämnesomsättningen höjs aktiveras sköldkörteln, vilket frigör hormoner som främjar hår tillväxt. Afroamerikanskt hår är ganska bräckligt och lider av de hårda kemikalierna och felaktiga stylingstekniker som appliceras på den. Detta har lett till att vissa afroamerikaner har gallrande hår och inte kan odla håret långt. Men med de rätta tipsen, kan afroamerikaner ha långa, friska tresses efter ett slag av gallrande hår.