Hur man använder en mask och en exfoliator

 

1.

Få de rätta produkterna. När du handlar efter din mask och exfoliator duo vill du vara säker på att de är skräddarsydda för din hudtyp. Om du har torr hud hitta masker med naturliga fuktighetsgivare och exfoliatorer med mindre mer milda granuler. Om du har fet hud får du en mask med lera för att dra ut överskottoljan och en exfoliator med större granuler för att ta bort den döda huden på ytan av ditt ansikte.

p> Exfoliate först. När du övar duoen av mask och exfoliator vill du vara säker på att du exfolierar först. Exfoliating din hud är ett sätt att ta bort död hud från ditt ansikte och rensa dina porer. Exfoliating gör det lättare för en mask att dyka ner i huden för att bli ren.

3.

Ta en dag mellan. Exfoliate och maska ​​en dag från varandra. Om du försöker att göra för mycket för din hud för fort då kan det freak ut, bryta ut och bli röd och irriterad. Du förstår först när du börjar ta hand om din hud, det är mer mottagligt för brott och fläckar. Det här beror inte på att du använder de felaktiga produkterna, utan för att den nya färska huden inte har samma motståndskraft mot skador på fria radikaler i miljön som all den gamla döda huden hade. Om ungefär en månad kommer du att se att du kan ha en ren, glödande hud som kan stå upp mot elementen med rätt vård.

4.

Mask nästa dag. Tvätta ansiktet och applicera sedan masken. Ja, masken kommer att rensa huden men du behöver inte göra det jobbar något hårdare än det måste. Om du tvättar först blir du av med någon matt återstod från dagen och masken kommer att nå djupare in i huden. När du har applicerat masken, låt den sitta i tio eller femton minuter. Detta är en bra tidsram för en rengöringsmaske för att torka och dra ut orenheter eller en fuktmask för att tränga in djupt för att läka hudcellerna.

5.

Slutför. Tvätta av masken och applicera en bra fuktkräm. Om du följer dessa steg varje vecka får du en vacker glödande hud på nolltid. Se till att du tvätta ansiktet två gånger om dagen och följa med fuktkräm för att skydda och stärka din hud under veckan.

Tips och varningar

< li> Exfoliate och maska ​​en dag från varandra.
  • Arbeta exfolieraren i små cirklar för att stimulera blodet.
  • Använd lämpliga produkter för din hudtyp.
  • Gör inte maskera eller exfoliera för ofta eller du kan skada huden.
  • Exfolierande och maskering en gång i veckan är mycket.
  • När du övar korrekt hudvård vill du vara djupt rengöring ditt ansikte minst en gång i veckan. Det finns många stora masker och exfoliatorer där ute för att hjälpa dig att uppnå denna uppgift. Här är det rätta sättet att använda dessa två nyckelprodukter för att säkerställa att din hud inte freaks ut.
    PDF:c154