Hur man behandlar akne naturligt och ser ditt bästa i sommar

 

1.

Öka intaget av vitaminer och mineraler. Vissa vitaminer och mineraler har visats för att minska akneproblem. Specifikt har vitamin A, Niacin, Zink och Vitamin E i terapeutiska doser visat sig vara effektiva vid behandling av akne. Det är bäst att konsultera din läkare om vilka doser som är lämpliga för ditt specifika akneproblem.

2.

Gå citrus. Pounded apelsinskal, liksom äkta citronsaft appliceras regelbundet på områden där akne är ett problem, är fördelaktigt för att minska finnorna. För apelsinskalningsmetoden, punda apelsinskalan med vatten och applicera blandningen direkt på de belagda områdena.

3.

Var Minty Fresh. Tvätta ansiktet noggrant varje kväll. Innan du lägger dig i sängen, blanda mintjuice med en liten mängd tumörpulver. Applicera blandningen som en mask. Tvätta ditt ansikte med varmt vatten på morgonen. Detta kommer att förhindra finnar och svarta huvuden.

4.

Applicera gurka i ditt ansikte. Gurka har länge hållits som en av de största naturliga källorna för en underbar hud. Visste du att det också är ett underbart sätt att behandla akne? Tvätta ansiktet noggrant och applicera en riven gurkmask i ansiktet i 15 minuter dagligen. Färsk gurka fungerar bäst.

Tips och varningar

  • Rådgör alltid med en läkare innan du tar stora doser av något läkemedel, inklusive vitaminer.
  • Konsistens är nyckeln till behandling och förebyggande av akne med hemmetoder.
  • Undvik söta bearbetade livsmedel.
  • Det här är inte avsett att vara medicinsk rådgivning. Rådfråga alltid din läkare för bästa behandling av din situation.
  • Acne är pesten hos tonåringar och unga vuxna. Du kan behandla akne med naturliga hemmet, istället för att spendera massor av hårt tjänade pengar på dyra kemikalier som ofta inte är mycket bra för din hud. Oavsett om du är tonåring som står inför ett akneproblem eller en vuxen som inte kan bli av med det, är det värt att prova naturliga hemmedel för att behandla akne först.