Hur man berättar skillnaden mellan diamanter och kubisk zirkoniumoxid

 

Mangel på färg

Kubisk zirkoniumoxid kan tillverkas för att vara helt färglös. Endast extremt sällsynta diamanter är helt färglösa; De flesta har en brun eller gul tinge.

Värmeledningsförmåga

Diamanter är bra värmeledare, vilket betyder att värmen lätt passerar genom dem, men kubikzirkonier fungerar som isolatorer och minskar värmeöverföringshastigheten.

Brister

Diamanter tenderar att ha orenheter eller defekter, som en fjäder (ett område som blockerar ljuset), medan konstgjorda kubiska zirkoniumoxider är väsentligen felfri.

Vikt

En CZ vikter ca 1,75 gånger mer än en diamant av samma storlek; Om du hade en kubisk zirkoniumoxid som var storleken på en tvåkarat diamant, skulle CZ väga ca 3,5 karat.

Hårdhet

Diamanter har en 10-värdering på Mohs hårdhetsskala. Kubisk zirkoniumoxidhastighet 8,5 till 8,9.

Refraktionsindex

Ett kubiskt zirkoniumoxidens brytningsindex är 2.176 men en diamant är 2.417.

Brand

Diamanter har mycket mindre eld än cubic zirconia , som bara blinkar orange. Diamanterna blinkar orange och blått. Miljömedvetenare konsumenter växer i ökande grad till cubic zirconia som ett alternativ till diamanter. Den syntetiska ädelstenen kostar också en bråkdel av vad du skulle betala för en diamantring. Ett verktyg som en juveler s loupe behöver användas för att avgöra om en sten är en diamant eller en kubisk zirkoniumoxid (CZ) eftersom många människor, inklusive utbildade gemologer, inte kan berätta skillnaden med blotta ögat.