Hur man väljer den bästa solskyddsmedel?

 

1.

Bestäm när och var du planerar att använda solskyddsmedel. Om solskyddsmedel kommer att användas under smink för daglig användning, handla för en SPF15 produkt. Om solskyddsmedel kommer att användas för skydd mot intensiv sol exponering, få en SPF30. Få inte en SPF högre än 30. FDA har inte godkänt testning för SPF högre än 50, så det finns inga äkta godkända data för att stödja den höga skyddsfaktorn. SPF15-30 har testats mest för effektivitet och deras nivåer har godkänts av FDA. Företagen säljer högre SPF för att vilseleda konsumenten till att tro att en högre SPF kommer att fungera längre. Så är inte fallet. Om du återanvänder din SPF15-30 kommer du att vara bättre än om du använder en SPF på 50 eller mer.

2.

Nästa, leta efter UVA / UVB-skydd. För att kontrollera att solskyddsmedel ger skydd från både UVA och UVB, vänd paketet bakåt och läs etiketten under aktiva ingredienser.

3.

För att kontrollera om UVA Aktiva ingredienser bör vara något av följande:
Avobenzon, Ecamsule, Zink Oxid eller Titandioxid. Dessa är de enda aktiva ingredienserna som godkänts av FDA för UVA-skydd.

4.

Kontrollera därefter UVB-skydd på den aktiva ingrediensdelen av förpackningen. Förutom en eller flera av UVA-aktiviserna bör produkten innehålla en av följande av följande UVB-aktiva: oktokrylen, ensulizol, oktinoxat, oktisalat, homosalat eller oxibenson. Det finns fler UVB-ingredienser men dessa är de mest populära och mest godkända, men FDA.

Tips och varningar

  • Inte för att en produkt hävdar att den skyddar från både UVA och UVB betyder att de har aktiva att erbjuda skydd från båda. Du bör alltid läsa etiketten för att veta sanningen.
  • Använd inte en produkt med en högre SPF än 50. Testningen som krävs för sådana produkter har ännu inte godkänts av FDA.
  • Högre SPF betyder inte mer skydd. Sätt tillbaka produkten om du känner behovet av mer täckning.
  • Applicera om en solskyddsmedel om du kommer i kontakt med vatten, även om du köper en vattentät produkt. Många företag hävdar att deras produkter är vattentäta, men många är inte underbyggda med tillräcklig testning.
  • Med listan över solskyddsmedel som ökar varje dag på marknaden blir det en utmaning att välja rätt. Den viktigaste faktorn i att köpa solskyddsmedel är att kunna veta hur man läser ingredienslistan på baksidan av paketet. De flesta företag säger att deras produkter erbjuder 'UVA / UVB' täckning men många av dem är mycket vilseledande. Dessutom har många av produkterna olika SPF. Det blir en utmaning för konsumenten att välja rätt produkt för sina behov.