Korta frisyrer för den naturliga afroamerikan

  Naturligt afroamerikanskt hår har specifika utmaningar. Det tenderar att vara mer grovt och torrt än andra hårtyper. Även på grund av att den är krökt och inte rak, är håret sprött och avbrott lättare. Naturligt afroamerikanskt hår som inte har varit avslappnat och har en naturlig konsistens kan kräva stor uppmärksamhet. Många svarta kvinnor väljer för korta hårstilar så att det är lättare att hantera.

Bob

En bob frisyr är en klassiker. Det finns flera versioner av bob frisyr att välja mellan, inklusive en examen bob och en lockig bob. För naturligt afroamerikanskt hår är en lockig och rörig bob idealisk. Håret ska skäras till ca mid hals längd med skikt i hela. Hårets baksida är kortare och håret vinklar sedan framsidan, som ramar ansiktet.

Curly

En kort lockig gröda ser vacker ut med naturligt svart hår. Denna frisyr är en längre version av den mycket korta pixie cuten. Håret är kvar lite längre så att de naturliga lockarna visas. Håret ska skäras i den allmänna formen av pixiesnitten, kortare på baksidan och på sidorna, och lämnas längre på toppen. Stil toppen och framsidan av håret så att det är mycket lockigt.

Twists

Korta vändningar är lågt underhåll och lätt att stila med naturligt hår. För att skapa denna hårstil måste håret vara minst 3 tum lång, men inte mycket längre än det. Börja med huvudets framsida och linda två hårstycken runt varandra. Fortsätt att göra det över huvudet. Vridningar är långvariga och du kommer sannolikt att kunna bära den här stilen i mer än en eller två dagar. Håll bara på dem genom att vrida omvända varje annan dag.

Retro

En vild, kort och retro stil som påminner om 1970-talet Afro är iögonfallande. Den här versionen är lite mer tonad. Den här hårstilen är kort, 3 till 4 inches lång runt hela huvudet. För att använda stilen, använd stylingkräm och mousse för att pojka håret upp och bort från ansiktet. Använd fingrarna för att skapa vilda lockar.