Om Depilation

 

Hårborttagningshistoria

Genom historien har män och kvinnor valt att ta bort hår från olika kroppsdelar för kosmetiska och hygieniska ändamål. De forntida egyptierna trodde att en hårlös kropp var en kallare, renare kropp. De skulle raka håret från hela kroppen för att förhindra problem med löss och loppor. Egyptiska präster skulle raka sina huvuden för att presentera sig som rena och rena för sin tjänst till gudarna. Under hela 1900-talet blev det allt vanligare att kvinnor tog bort kroppshår från ben, underarmar och bikini / pubic region. Brist på viss kroppshår betraktades ofta som väsentlig för god grooming och feminin attraktion.

Rakning

Vanliga typer av depilering inkluderar rakning och användning av sköljande krämer.

Rakning är den vanligaste metoden för depilering av alla delar av kroppen. Rakning avlägsnar hår genom att klippa håret på ytan av huden. Både män och kvinnor använder denna metod, vilket innebär en rakhyvel och vanligtvis någon typ av rak gel, kräm eller annat smörjmedel.

Beroende på hur mycket hårväxt och kroppsarea ska raka måste raka ofta. Många män, till exempel, finner att de måste raka sitt ansiktsområde dagligen. Kvinnor som rakar benen gör det i allmänhet flera gånger i veckan.

Depilatory Creams

Depilatory cremer löser upp hårsaxeln kemiskt eller precis under ytan av huden. Depilatory krämer används oftast för att ta bort hår från ben, armar, underarmar och bikini. Användaren sprider grädden över det område där hon vill ta bort håret, väntar några minuter och tvättar eller torkar det upplösta håret bort.

Depilatory krämer kräver inte daglig användning. Det upplösta håret växer tillbaka i tunt och fint, i stället för grovt, som de skarna ändarna av rakat hår. Beroende på hårets tjocklek kan depilatory krämer inte lösa alla håren i ett område, vilket ger användaren ett fläckigt utseende. Kemikalierna i depilatory krämer kan orsaka reaktioner hos användaren, speciellt om du har känslig hud. Läs alla instruktioner när du använder en hårborttagningskräm för att ta bort håret.

Friktionshärdning

Vid friktionshärdning används en grov yta för att gnugga bort oönskat hår. Den vanligaste ytan som används är den av en pimpsten. Andra typer av filer, handskar och puffar är också tillgängliga. För att avlägsna hår genom friktion gnides den grova ytan på huden i en upprepad cirkulär rörelse. Detta filmar genom hårskenorna och ger utseende på en hårlös yta.

Friktionsförmåga kan inte rekommenderas för känsliga områden i kroppen eller områden där huden är tunn och kan repas eller skrapas med den grova plytan. Många användare av friktionshärdning finner att de områden där håret har tagits bort visar återväxt snabbt, vilket gör det nödvändigt att göra processen dagligen eller åtminstone flera gånger per vecka.

Var man köper produkter

De flesta produkter som används i hemmet hårborttagning finns på läkemedel, livsmedelsbutiker och andra butiker. Specialprodukter för känslig hud eller avlägsnande av särskilt svårt hår finns hos skönhetsbutiker. Depilation är hårborttagning på ytan av huden. Rakning och användning av sköljande krämer och lotioner är de vanligaste metoderna för depilering. Mindre vanliga metoder inkluderar friktionsförmåga (gnidning).