E-vitamin för hudproblem

 

Om hudproblem

En person kan drabbas av en hel mängd vanliga hudproblem, inklusive bältros, nässlor, utslag, psoriasis, eksem, rosacea och naturligtvis akne. Alla dessa hudförhållanden kan orsaka obehag, smärta och klåda. Det finns också psykologiska följder för dem som lider av hudkänslor, eftersom de kan orsaka otäcka infektioner, rodnad och ärr. Men människor kan också drabbas av hudproblem som härrör från yttre faktorer, till exempel överdriven solexponering och olyckor som orsakar skrap som gör det svårt för huden att återställa sitt ursprungliga friska utseende.

Om E-vitamin

Nationalinstituten för Hälsa rapporterar att E-vitamin kan främja hälsan och kan förebygga och behandla sjukdomar. Detta vitamin verkar som en antioxidant, vilket innebär att den spelar en roll i den antiinflammatoriska processen, inhibering av blodplättsackumulering och förbättring av immunsystemet. Detta är viktigt för att skydda hudceller från ultraviolett ljus, förorening, droger och andra element som skadar fria radikaler i celler. Vissa studier visar också att E-vitamin kan spela en roll för att förebygga hjärtsjukdomar, cancer, ögonsjukdomar och minskad kognitiv funktion.

Hur E-vitamin används

E-vitamin kan tas in eller det kan gnidas in i huden i oljeform. Vitamin E finns naturligt i många livsmedel och erbjuds även i form av kosttillskott. Nötter, frön, vegetabiliska oljor, gröna bladgrönsaker och befästa spannmål är alla naturliga källor till vitamin E. Detta vitamin kan också hittas i sojabönor, canola och majs.

Fördelar med E-vitamin

E-vitamin och lotioner av vitamin E som innehåller det hjälper till att förebygga och behandla solbränna. Oljan absorberad i huden skyddar det yttre skiktet av epidermis från tidiga stadier av ultraviolett ljusskada. Aktuella krämer och lotion som innehåller E-vitamin är också bra sätt att behandla hudsjukdomar. I synnerhet används E-vitamin ofta för att behandla psoriasis, eksem och liknande utslag eftersom det bidrar till att främja en sund hud. Hudsjukdomar kan också behandlas genom att äta vitamin E tabletter för att låta näringsämnet fungera från insidan ut. Inandning eller gnidning av E-vitamin i huden har också visat sig minska utseendet på streckkänslor, förhindra åldersfläckar och bidra till att bibehålla hudens oljebalans. Att behålla hudens korrekta oljebalans hjälper till att minska akneproblem.

Nackdelar med vitamin E

Även om det har länge funnits att E-vitamin kan bidra till att förebygga och behandla ärr, har viss forskning tvivlat på denna tro. Studier har visat att vitamin E inte kan bidra till utseende av ärr, men det kan faktiskt göra ärr ser värre ut. I strävan efter skönhet vänder många människor till olika lotioner, krämer och behandlingar för att skapa en snygg hud. Att hitta svar på hudproblem är särskilt frustrerande för dem som lider av hudförhållanden som utslag och eksem. Lösningen kan dock vara så enkelt som att köpa en flaska vitamin E-olja.