Hur man behandlar problematisk kombination hud

 

1.

Köp en känslig hudrengöring. Om du har lider av akne är risken att du har använt några ganska hårda kemikalier på din hud. Som vuxen med kombinationshud kan du faktiskt göra mer skada än bra genom att fortsätta att tvätta med en rengöring som innehåller salicylsyra eller Benzoylperoxid eftersom du irriterar den torra huden och överdriver de oljiga delarna, vilket gör de oljiga zonerna överkompenserade för deras förlust.

2.

Ånga, ånga, ånga. Koka tre till fyra koppar vatten. Häll i en stor skål och sätt i en halv kopp kranvatten och en till två droppar te-trädolja och lavendelolja. Täck huvudet med en handduk och luta sig över skålen, så att skålen ligger under handduken (skapa tält). Låt ångan öppna dina porer i ungefär fem minuter. Skölj därefter ansiktet och applicera en masque.

3.

Använd en balanseringsmask. Masker med lera eller lera baser hjälper till att neutralisera huden, så att porerna andas bättre och verkar mindre.

4.

Tvätta inte ditt ansikte på morgonen. kan låta kontraintuitivt, men över tvätt gör det faktiskt att dina porer tror att de behöver utsöndra mer olja. I stället kör en tvättduk under varmt vatten och torka huden i små cirklar, särskilt längs din T-zon.

5. Använd salicylsyra till fläckbehandlingen. Försök hitta ett läkemedel som använder endast 1\% salicylsyra och innehåller också oregano- och klövsprutor som hjälper till att läka din hud. Högre koncentrationer av Salicylsyra eller bensoylperoxid kommer att torka ut huden, men kan inte faktiskt läka området, vilket orsakar fler problem.

6. Använd en känslig hudfuktighetskräm. Använd inte en fuktkräm som innehåller någon form av akne kämpande medicinering.

Tips och varningar

  • Drick mycket vatten för att spola ut ditt system. Matsmältningsbesvär orsakar alla typer av problem som kanvisa upp på din hud.
  • Ät mycket frukt och grönsaker. Vitaminerna kommer att närma din hud.
  • Få tillräckligt med sömn.
  • Öva för att blodet ska förflytta dig genom din kropp, så att din hud återupplivas.
  • Inte röka eller ta droger. De kommer att lämna ett långtidsmärke på din hud.
  • Denna information är inte avsedd att användas i stället för professionell rådgivning.
  • Om du hade akne som tonåring och hitta dig som en vuxen med kombinationshud (det bästa av båda världarna!), Måste du hitta den rätta balansen mellan hudvårdsprodukter och ta hand om de torra och de oljiga fläckarna. Läs vidare för att upptäcka några tips för att ta hand om din nya hud.