Hur man gör egna smycken polska

 

1.

Skölj smycken. Håll smycket som ska rengöras under varmt rinnande vatten i ca 10 sekunder för att lossa eventuell smuts. Se till att det finns en maskskärm eller sil som täcker avloppsöppningen ordentligt om du släpper smycken.

2.

Ta bort smuts med tandborsten. En mjukborst borste, som den som lämpar sig för borstning av småbarns tänder, hjälper till att ta bort större smutsavlagringar innan du lägger smyckenna i en polsk lösning.

3.

Kombinera 1/2 kopp varmt vatten, 1 msk ammoniak och 1 msk flytande diskmedel i en liten burk och täck noggrant med locket. Skaka försiktigt lösningen för att blanda ingredienser.

4.

Ta bort locket från burken och lägg till smycket som ska poleras. Byt locket och vrid försiktigt behållaren i några sekunder.

5.

Låt smyckena sitta i en minut. Detta gör det möjligt för smyckenpolisen att gå in i sprickorna och ytterligare lossa smuts och oljor som har ackumulerats på järns och metallens yta.

6.

Ta smycken ut av polsken genom att avlägsna burklocket. Med den mjuka tandborsten ska du lätt borsta alla ytor av smycken, arbeta dig in i sprickorna och svåråtkomliga områden. Borsta under inställningen att rengöra under pärlorna för att öka glans och glans.

7.

Skölj smycket under varmt vatten och se till att det inte gör det faller i diskbänken.

8.

Polska med den mjuka trasan. En luddfri trasa tar bort eventuella kvarvarande spår av rengöringslösningen och stoppar vattnet från att lämna fläckar. Metall och ädelstenar kommer att lysa och se bra ut som nya.

Tips och varningar

  • Använd inte denna rengöringsmedel på porösa ädelstenar som opaler, turkos och pärlor eftersom ammoniak kan göra att stenarna kan spricka eller flinga.
  • Spendera inte dina pengar på överdrivna smyckenpulver som kan innehålla alltför hårda kemikalier. Blanda en enkel rengöringslösning med vanliga hushållsvätskor för att enkelt rengöra, borsta och polera bort alla oljor och smuts som smittar de flesta smycken.