Hur man gör naturlig honung handkräm

 

1.

Värm äppelcidervinägerna i en dubbelkokare tills den börjar simma längst ner på pannan. Äppelcidervinäger hjälper till att balansera pH i huden och det är en naturlig astringent och antiseptisk, som hjälper till att läka och försiktigt rengöra. Perfekt för daglig hudvård, ännu bättre för applicering på solbrännskador, skrapor och skivor, äppelcidervinäger hjälper dig att hålla din hud frisk och vacker.

2.

Skär 2 teskedar bivax i små bitar om du har köpt i blockform eller tillsätt 2 teskedar pellets till simmeringsättädet om du har köpt i pelletsform. Rör hela tiden för att förhindra bränning. Bivaxen i din honungshandkräm hjälper till att återfuka huden och kommer också att skydda blandningen från att bli dålig.

3.

Rör i en matsked av all naturlig honung. Du bör använda naturlig, rinnande honung och inte den spunna sorten. Honung luktar inte bara bra, men det hjälper till att återfuka huden. Används i många hudvårdsprodukter, honung är antibakteriell och hjälper till att bilda ett skyddande skikt på huden.

4.

Lägg till en tesked avokadoolja och en tesked mandelolja. Avokadoolja och mandelolja absorberas snabbt i hudens djupa vävnader, vilket gör dem otroliga fuktgivare. Avokado innehåller steroliner, vilket kan minska åldersfläckar och ärrbildning. Mandelolja främjar en sund fläckfri hud och hjälper till att lindra värk och smärta.

5.

Häll i 3,5 gram rosevatten. Rosewater är en naturlig toner och hjälper till att hålla händerna så unga och vackra. Du kan köpa rosewater eller göra din egen genom att simma 1 kopp färska rosenblad i en och en halv koppar destillerat vatten i 10 minuter och sedan spänna blommorna från vattnet.

6.

Låt blandningen svalna tillräckligt för att hälla i burken och njut av din nya läckande honungshandkräm. Kom ihåg att skaka burken noga innan du använder den, och använd dagligen för bästa resultat.

Tips och varningar

  • Detta recept måste tillverkas i en dubbelkedja , eftersom bivax är brandfarligt när det utsätts för flammor.
  • Lugnande, helt naturlig handkräm låter dina händer se unga, känna sig mjuk och luktande vacker. Lyxiga handkrämer och hudvårdsprodukter kostar ofta en liten förmögenhet i din lokala mataffär, särskilt de alla naturliga och organiska blandningarna. Men nu kan du skämma bort dig själv genom att göra din egen honungshandkräm i ditt köks komfort. Det är roligt, prisvärt och bra för din hud.