Orsaker till att suga bröst

 

Rökning

Tobaksrök innehåller fria radikaler som skadar hudceller, vilket gör att de förlorar elasticitet. Detta kan leda till fler ansiktsrynkor och slingrande bröst.

Graviditet

Efter avvänjning eller direkt efter graviditeten om en kvinna inte ammar, krymper vävnaderna i bröstet och förlorar elasticitet. Bröstmjölk orsakar inte svag bröst, men kan fördröja processen.

Bärning av bh

Trots vanliga missuppfattningar kan bära en bh inte orsaka - inte förhindra - sakta bröst. De ligament som håller bröst upp kan bli tunnare och svagare om en bh är buren heltid.

Viktminskning

När en kvinna förlorar sin vikt, håller hennes bröst samma mängd hud, men en del av fettvävnaden inuti dem är förlorad. Detta kan leda till ett 'tomt' utseende.

Klimakteriet

Under klimakteriet minskar kanalerna och körtlarna i bröstet eftersom de inte längre behövs för att producera mjölk. Detta kan orsaka att bröst uppstår saggiga. Många kvinnor, och även några tonårsflickor, är oroade över deras brösts utseende. Det är oundvikligt att vuxna bröst sitter över tiden på grund av gravitationens och hudens åldrande. Att förstå orsakerna till svagande bröst kan ibland hjälpa till att förhindra överdriven drooping.